Medlemsregistret

Registrering av medlemskap i Balans:
1. Gå in på Riksförbundets hemsida och klicka fram till ”ansök om medlemskap”
2. Följ instruktioner
3. Betalningsinstruktioner kommer via mail. Meddela person att även kolla i skräpposten, då det dessvärre ibland hamnar där.

Att tänka på:
Bankgirot gäller för alla medlemsavgifter. INTE plusgiro.
Man kan INTE bara betala in medlemsavgift på vårt konto och tro att man blir medlem, utan man måste gå via formuläret på hemsidan. Annars finns det ingen att matcha inbetalningen med.

OBS! Hjälper ni blivande medlem att fylla i formuläret, tänk på att ansökan ska godkännas av den som ansöker enligt GDPR (en ruta kommer upp som bockas i). Viktigt att informera personen om detta.

Mail från medlemsregistret:
När lokalföreningen skickar mail från medlemsregistret är det bra att tänka på följande,
1. Det går inte att byta avsändaradress utan medlemsregistret@balansriks.se är den fasta. Det är då viktigt att ni högst upp i mailet skriver vilken mailadress medlemmarna ska använda sig av om de vill få kontakt med er.

2. När ni skickar ut mail så får ni inte använda de färdiga mallarna som ligger för Riksförbundets räkning. Ni får gärna kopiera delar av texten, men det är viktigt att era medlemmar vet att det är ni, och inte Riksförbundet som skickat ut mailet.
Det är viktigt då det dels handlar om mailhistorik som ska kunna följas upp, men också så att vi vet vilken lokalförening som ligger bakom utskicket om vi tex får tillbaka mail som ”studsar”.

För att se vilka som betalt sin medlemsavgift för 2022:
1. Gå in på medlemslista
(2. Välj län, gäller bara de som har adminfunktion)
3. Skriv 2022 i rutan ”betalt år”

LADDA NED MAWIKS ANVÄNDARMANUAL