Välkommen till

Balans Jämtland

Att mötas, lyssna och ge stöd

Vi är personer som upplevt depressioner eller omväxlande deprimerande och maniska perioder, har drabbats av ”utbrändhet” (utmattningsdepression) eller dystymi (en lindrigare men ibland långvarig form av depression). Anhöriga kan genom föreningen få information, råd, hjälp och stöd.

Vi finns framför allt på Facebook »

Aktiviteter 2021

Digitala Torsdagsträffar

Låt dig få känna gemenskap och värme.

Nu flyttar Balans Jämtlands samtalsträff ut på nätet. Möt människor med samma eller liknande erfarenheter av psykisk ohälsa som du. Tillsammans sätter vi ord på vårt mående och vågar prata om hur vi mår.

Vid fem tillfällen träffas vi via nätet, du väljer själv om du vill närvara vid alla tillfällen eller bara någon enstaka.

Med start 28 januari klockan 18.30. Varannan torsdag. Träffarna sker via zoom och du får en länk skickad till din epost efter anmälan.
28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 mars, 25 mars
Efter de fem träffarna finns det möjlighet för gruppen att fortsätta träffas i en studiecirkel tillsammans.

Du är varmt välkommen precis som du är för vi tycker om dig precis som du är!

Balans Jämtland är en förening för dig med bipolär diagnos, utmattningssymptom, dystymi, depression och dig som är anhörig.

Anmäl dig via den här länken:

Balans Jämtland – Samtalsträffar om psykisk ohälsa – kom som du är – digitalt via zoom

Fysiska Torsdagsträffar och all annan aktivitet inställd till vidare

På grund av det förändrade läget med corona har vi beslutat att alla verksamhet inom Balans Jämtland ställs in tills vidare.
Vi är en del av Studieförbundet Vuxenskolan och följer deras beslut och rekommendationer när det gäller corona.
Vi hoppas att vi snart ska kunna träffas igen.
Finns det önskemål om digitala träffar så hör gärna av dig till oss.

Turnén är inställd tills vidare (pga corona)

Vi har varit hit och dit och lite överallt. Balans Jämtlands turné har hittills hunnit med att besöka Krokom,två gånger, Svenstavik, Hammarstrand, Hede i Härjedalen och Järpen. Men vi är långt ifrån klara.Jämtland är stort och det finns fortfarande platser vi vill besöka.
Men pågrund av den rådande pandemin så är turnén inställd tills vidare. vi tycker det är väldigt synd men för vår och er hälsa så måste vi avvakta. Skulle du eller ni ändå vilja ha oss på besök så kan vi anordna webbföreläsningar.
Kontakta oss i föreningen så kan vi planera ett ”besök” tillsammans!

Kontakta oss gärna!

Vi kan komma till er

Balans Jämtland är en förening som vill sprida kunskap och information om psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Vi som är engagerade i föreningen har egna erfarenheter av psykisk ohälsa och vi berättar gärna om våra egna upplevelser och erfarenheter.
Genom att prata om det och sprida kunskap genom våra berättelser tror vi att stigmatiseringen kring psykiska sjukdomar och tillstånd kan minska i samhället.

Lena Stridh är Balans Jämtlands ordförande. Med sin föreläsning ”I mitt röriga huvud” föreläser hon om sitt liv med bipolär sjukdom och ADHD, upplevelserna av en förlossningsdepression samt livet före och efter en utmattning.
Johanna Höst, styrelsemedlem i Balans Jämtland och kommunikatör i Riksförbundet Balans, berättar om sitt liv med bipolär sjukdom och GAD- generaliserat ångestsyndrom i föreläsningen ”Jag är knäpp men inte så knäpp”. Hennes liv var som en kraftig bergochdalbana i Sodom och Gomorra. Men hur det plötsligt förändrades när hon slutade skämmas för den hon är.

Både Lena och Johanna kan anpassa sina föreläsningar utefter målgrupp och publik.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om vad Balans Jämtland gör eller om du vill att vi kommer och berättar om föreningen eller föreläser på din arbetsplats, skola eller mötesplats.

Telefon: 07680 32759 (Telefonen är påslagen tisdagar och torsdagar).
info@balansjamtland.se

Balans Jämtland

Vi lägger kontinuerligt ut information och nyheter på vår Facebooksida.

Följ oss gärna! 😀

Här håller vi till

Litsvägen 31 A, Östersund

Info@balansjamtland.se
Telefon: 076 8032759
Balans Jämtland på Facebook

Hitta till oss