Välkommen till

Balans Jämtland

Att mötas, lyssna och ge stöd

Vi är personer som upplevt depressioner eller omväxlande deprimerande och maniska perioder, har drabbats av ”utbrändhet” (utmattningsdepression) eller dystymi (en lindrigare men ibland långvarig form av depression). Anhöriga kan genom föreningen få information, råd, hjälp och stöd.

Vi finns framför allt på Facebook »

Aktiviteter 2019

Även under sommaren har vi våra träffar, men ni måste anmäla er till dem. Skicka ett mejl eller skriv på vår Facebooksida.
Torsdagar jämna veckor samlas vi och pratar av oss.
En tid tillsammans med personer som har lika eller liknade erfarenheter som du.
Kom som du är för vi tycker om dig precis som du är.
Klockan 18.30 till cirka 20.00

Vi håller till i källarlokalen på Litsvägen 22 i Östersund, ingång från Läroverksgränd
Har du intresse av att komma vill vi gärna att du meddela det till oss så att vi vet att du kommer.

Torsdagar ojämna veckor träffas vi för en gemensam promenad.
Vi startar på Litsvägen 22 klockan 10.00 och promenerar tillsammans i ungefär en timme eller hur mycket man orkar.

Turnén fortsätter i höst!

Vi har varit hit och dit och lite överallt. Balans Jämtlands turné har hittills hunnit med att besöka Krokom,två gånger, Svenstavik, Hammarstrand och Hede i Härjedalen. Men vi är långt ifrån klara.Jämtland är stort och det finns fortfarande platser vi vill besöka. I höst sätter vi oss ner och planerar för den fortsatta turnén.
Vart vill du att vi dyker upp?
Balans Jämtland sprider information och kunskap om psykiska sjukdomar och psykisk ohälsa utifrån våra egna erfarenheter. Vi föreläser, diskuterar och berättar. Vi hjälper också till att starta upp samtalsgrupper och nätverk med hjälp från Studieförbundet Vuxenskolan.
Vi kommer gärna till skolor och företag och berättar om oss som förening men också om oss själva. Vi vill sprida ordet om att du inte är ensam. Våga berätta, våga fråga och våga ta emot.

Kontakta oss gärna!
Men vart bär vi av med turnén då nästa gång?
Den som väntar får se (eller snarare får fortsätta vänta). Löpande information kommer!

Vi kan komma till er

Balans Jämtland är en förening som vill sprida kunskap och information om psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Vi som är engagerade i föreningen har egna erfarenheter av psykisk ohälsa och vi berättar gärna om våra egna upplevelser och erfarenheter.
Genom att prata om det och sprida kunskap genom våra berättelser tror vi att stigmatiseringen kring psykiska sjukdomar och tillstånd kan minska i samhället.

Lena Stridh är Balans Jämtlands ordförande. Med sin föreläsning ”I mitt röriga huvud” föreläser hon om sitt liv med bipolär sjukdom och ADHD, upplevelserna av en förlossningsdepression samt livet före och efter en utmattning.
Johanna Höst, styrelsemedlem i Balans Jämtland och kommunikatör i Riksförbundet Balans, berättar om sitt liv med bipolär sjukdom och GAD- generaliserat ångestsyndrom i föreläsningen ”Jag är knäpp men inte så knäpp”. Hennes liv var som en kraftig bergochdalbana i Sodom och Gomorra. Men hur det plötsligt förändrades när hon slutade skämmas för den hon är.

Både Lena och Johanna kan anpassa sina föreläsningar utefter målgrupp och publik.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om vad Balans Jämtland gör eller om du vill att vi kommer och berättar om föreningen eller föreläser på din arbetsplats, skola eller mötesplats.

Telefon: 07680 32759 (Telefonen är påslagen tisdagar och torsdagar).
info@balansjamtland.se

Balans Jämtland

Vi lägger kontinuerligt ut information och nyheter på vår Facebooksida.

Följ oss gärna! 😀

Här håller vi till

Litsvägen 22, Östersund

Info@balansjamtland.se
Telefon: 076 8032759
Balans Jämtland på Facebook

Hitta till oss