Hoppas ni alla har det då bra det går i dessa konstiga pandemitider och att ni njuter av våren och påsken som nu är här 🐣

Ett välbehövligt påsklov och tid för återhämtning väntar  efter en rätt intensiv stressig period med mycket av allt. Så är det väl lite med livet, ibland rusar det bara på med allt för mycket av det mesta.

Det märks att vi levt med en pandemi nu i ett års tid det märks på många sätt.

Jag har sedan i augusti förra jobbat med ett hälsoprojekt där vi vänder oss till personer med psykisk ohälsa för att erbjuda friskvårdande aktiviteter av olika slag. Detta är något som jag själv saknade när jag hade behövt det under min sjukdomstid för det finns inte mycket av det här i Borås där man satsar hälsofrämjande för den här målgruppen.

Projektet är lite av mitt skötebarn men i höstas och vintras kändes det mörkt jag var nära att kasta in handduken men jag är ju inte en person som ger upp utan försöker hitta lösningar på något sätt även när det känns som att nu går det inte. Att driva ett sådant här projekt i dessa tider är ju inte lätt, men för några veckor sedan så kom den där ketchupeffekten som man ibland talar om och helt plötsligt tog det fart igen flera som hittar till projektet vilket är riktigt roligt.

Samtidigt som det börjar rulla på så är jag mitt uppe i att skriva rapporter och försöka hitta vägar som gör att det blir en fortsättning på detta projekt som uppenbarligen behövs lyckas jag med att rädda kvar det i någon form så behöver jag heller inte vara orolig för att bli arbetslös efter sista juni.

Det här projektet kom till av en idé en tanke jag hade haft i bakhuvudet en tid så när  möjligheterna och chansen kom när jag hade min anställning kvar fram till nu i sommar från det projektet jag arbetade i så kunde vi starta upp detta viktiga jag nu arbetat med i snart ett år.  Sedan kan man ju alltid fråga sig hur jag orkar arbeta med just det jag har lämnat bakom mig och dessutom i projekt inte bara ett utan två projekt men helt olika varandra.  

Jag hade nog aldrig valt att arbeta med detta och inriktning psykisk ohälsa om jag bara haft min egen erfarenhet men i kombination med min egen resa mina utbildningar och yrkesval att arbeta just med människor så har jag idag rena dröm jobbet även om det ibland är tufft och jag undrar hur ska jag få ihop det och orka.

Men nu ser framemot en lugn påskledighet där jag bara ska vara koppla bort allt och njuta av påsken solen och sköna löprundor👍
Njut av påsken!