Jag glömmer bort högtider. Eller snarare förtränger dem.

Har haft svårt att analysera mitt beteende ,som vanligt. De senaste två veckorna har jag gått ner mig rejält samtidigt som jag varit uppskruvad och spattig. Provat det vanliga så gott jag orkat: träning, möten, vänner, självreflektion, m.m. Först nu jag  kan känna ett lugn egentligen. Lätt att se varför. Tror det är av gammal vana jag blir sådan här. Likadant är det antagligen för de flesta som vuxit upp i hem med fattigdom och psykisk ohälsa.

När jag bodde i Stockholm så gick jag i en fantastisk  gruppterapi hos mansjouren. Jag har den platsen att tacka för mycket och terapiledaren likaså. Han sade en gång, att vi alla gör vårt bästa i alla tillfällen. Och det tror jag helhjärtat på!

Även när mina föräldrar var sina sämsta jag, så gjorde de så gott de kunde. Dåliga förutsättningar går i arv och jag klandrar dem inte för att jag just nu har svårt för högtider. Men det sätter sina spår…

Avundsjuka  och bitterhet föll över mig när de andra barnen berättade om hur de skulle fira högtider med släktingar. Över presenter de skulle få, eller resor som skulle göras. Jag ljög ofta ihop en historia när vi skulle berätta vad vi gjort under sommaren.  Skämdes så över var jag kom ifrån. Fanns ingen hoppfull förväntan.

Men det blir bättre! Om jag inte tar till flaskan eller på annat sätt plockar upp de negativa mönster jag lärt mig. Har varit nykter ett tag nu och kommer fortsätta vara det även denna  högtiden.

Är väldigt häftigt att få uppleva våren, hur världen vaknar till liv, från ett annat perspektiv. Det är på detta vis jag återbetalar skulden jag har till mitt inre barn. Genom bullbaket igår (blev väldigt mycket bättre denna gången btw), brädspel med vänner, kramar från de jag håller kär och så mycket mer som gör mig glad på riktigt.

Jag hade lite svårt att få ur mig detta under veckan som var, så förstår att det blir lite konstigt. Men om du läser detta och liksom jag är mer rädd än förväntansfull inför högtider, så säger jag bara: Snyggt jobbat! Vi överlevde även denna gång.