Det har varit en upptagen vecka.
Tänker att det är då som ens tendenser visar sig som tydligast. Mina svårigheter att underhålla en komplett helhet kommer fram. Mycket ska klaffa: Hemmet, arbete, personliga relationer, hälsa, osv. Eftersom jag ligger lite efter på flera av dessa områdena så blir varje en stor börda bitvis. En normallång arbetsdag är många gånger kämpig.
Denna veckan har jag jobbat över ons-fre och ska även jobba på söndag. Ingen aning om hur det är för andra, jag har ett ganska begränsat förråd med ork, lust, tankekraft. Efter 12 timmar på jobbet pallar jag knappt ordna något att äta. Städa, diska och tvätta finns inte ens som en förbigående tanke. Brukar diska ur stekpannan, med gårdagens fett i sig, och göra något enkelt som ägg och bacon. Sen åker dagens matlåda upp på bänken innan jag gör mig redo för sängen (tackar gudarna för att jag äntligen börjat få ordning på det här med att göra matlådor under helgen). Då ser det ut på detta vis. Många gånger har en sån här syn fått mig att tappa orken helt. I mitt sinne blir denna kulle ett övermäktigt berg. Ett berg som med enkelhet och god vana ackompanjeras av obäddad säng och fördragna gardiner. Känns bisarrt att det är så enkelt för mig att trigga en isoleringsepisod. Inte ens 10 minuter efter att jag vaknat, stod jag på balkongen med kaffe och cigg. Solen lyser, det är lördag, inget bokat för dagen. Kommer på mig själv med att inte njuta av det ens en sekund. Hjärnan har redan satt fart och jag stressar upp mig själv genom att förvandla frivilliga sysslor som gör mig gott till måsten. Måste städa, måste diska, måste träna…..

Värmde frukostbulle i ugnen och kollade på en serie istället, sen tog jag denna bilden. Glad för det. Detta bombnedslag är inget bombnedslag, faktum är att jag kommer diska och städa upp detta på nolltid. Efteråt kommer en känsla av välbehag och att jag gjort något bra infinna sig. Träning, tvätt och allt annat sånt där är inte heller någon match direkt. Det ser jag nu. Att hålla ordning är inga måsten, det är saker jag vill!

Det är lördag, solen lyser och allt är som det ska…