Jag fick ett sådant härligt grubbelknep av en terapeut en gång. Istället för att älta och grubbla på något så kan man utse en dag och tid i veckan till officiell grubbeltid. Man får självklart anteckna det som gnager i en men enbart i komma ihåg-syfte. Då kan man sen lyxa till tillvaron med att konstatera att det där tänker jag bekymra mig om och grubbla på- på onsdag, mellan klockan 17 till 18. Vips, så kan man släppa det och slappna av. 😁

Jag är tyvärr väldigt duktig på att glömma använda de här verktygen till vardags men om jag nämner dom här så dels påminns jag och dels kanske kan någon annan få ett bra knep att ta till.

Jag har äntligen beställt skosnören till de där vandringskängorna jag nämnt tidigare. Ni vet de där med många små delmål. Japp, det projektet lever än. Det blir piffigt gröna snören som även får fungera som gladsnören. De lär matcha uselt i färg men vem blir inte glad av gröna skosnören? Och ett delmål till att checka av till en liten seger.

De små glädjepeppen behövs. Det är ganska svajigt emellanåt i måendet för tillfället. Dag för dag, timme för timme. Jag njuter dock av att våren är här. Sol, värme, färger, löv på träden, dofter… Härligt med så många gladsaker på ingång! Skynda er bara.