Jag visste väl att du skulle komma tillbaka till mig! Det vi har tillsammans är för stort för att dö ut. Visst fanns det stunder när jag tvivlade. En känsla av bly, som stenbumlingar vid mina fötter som sänkte mig till bottnen av saknadens sjö.
I tjärsvart kyla och isande tomhet. Fruset liv. Saknaden av det bubblande, berusande med dig. Dånande panik. Stum smärta.
Men jag dog aldrig. Bara slumrade. En ofrivillig Törnrosasömn. Nu när du återvänt känner jag det starkare än någonsin. Livslusten, det pulserande här och nu, blodet hett och rött i ådrorna. Sammanhanget, harmonin och en oändlig tacksamhet. Jag är den jag är, jag har min historia och bär den med guldkant i mitt livs ram! Du har förmågan att göra mig vacker, du formar mig till den jag vill vara.

Det här är löjligt, det här är mer än jag förmår. Ändå försöker jag. Hur kan jag någonsin ge ord åt det vi har? Pressa in ett liv i några futtiga bokstäver. Tämja en vildvuxen känsla med en sketen penna? Det jag kan göra är att fånga tankarna som i detta ögonblick kommer till mig. Du kom tidigt in i mitt liv och tände en eld som jag aldrig förr eller senare känt. Visst har jag bränt mig ibland, men jag ångrar inte en sekund i det varma skenet från glöden.

Du har lärt mig massor genom åren. Den bästa lärare jag har haft är du. Då tänker jag inte på de ytliga kunskaperna främst utan på den djupare att hitta sin kärna och låta den gro. Du har fått mig att växa! Så länge jag är i din närhet frodas jag. Det gör jag nu. Och jag vet genom min intuition som sträcker sig bortom gränserna för mitt förstånd att vi hör ihop. Du är min röda tråd. Du leder mig vidare så länge som jag följer dig.

Vid närmare eftertanke ser jag nu en mening med att vi var åtskilda en tid.
Vi levde för tätt ihop. Känslorna svalnar när man är varandras blodiglar. Kärleken måste få luft för att glöda, precis som brasan i en öppen spis. Rosorna dör om de står för tätt. Som jord i träda får ny kraft känner jag mig nu redo för dig. Jag vill skapa liv med dig. Ur dig. Genom dig. I kärlek, i passion, i stolthet, i trygghet, i ro. Jag vill skratta så att jag nästan sprängs. Gråta när du du kramar tag om mitt pulserande hjärta. Bli ett med dig – musiken.