Är åter i Stockholm denna gången för utbildning en grundkurs utbildning i ACT jag egentligen skulle gått i våras men som blev inställd när covid-19 pandemin slog till.

För er som inte vet vad ACT är så är det en slags terapi form där man jobbar med mindfulness att på något sätt lära sig acceptera sina tankar och känslor. Den här utbildningen skulle jag som sagt gått i våras och som jag såg framemot att gå och nu äntligen var det dags. Jag var lite nervös i morse när vi skulle börja med att presentera oss de flesta var utbildade beteendevetare och hade jobbat på liknande sätt i sina yrken och så kom då lilla jag med min bakgrund en person med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Men den där nervositeten försvann ganska omgående när jag förstod att jag lär mig av dem och de av mig. Men det var inte bara den biten det var det ju det där med olika övningar i mindfulness som man använder sig mycket av i ACT.

Var det något jag hade svårt för när jag var fast i min psykiska ohälsa så var det dessa mindfulness övningar man skulle vara med på oftast i grupp som gick ut på att fokusera på din andning och vara här och nu något som då bara gav mig mer ångest, och så nu när vi kom till första övningen så gav jag det en chans och jäklar vilken häftig känsla det var rena motsatsen till de upplevelser jag tidigare har haft av dessa övningar.

Ja hela första dagen har varit lite av en aha upplevelse och jag kan se hur lik denna metoden är med det jobbet jag gjort med mig själv den här utbildningen är något jag kommer ha stor nytta av för min egen del men även i mitt yrkesliv och mötet med andra människor.

Nu är det sista dagen i dag men jag ska försöka se till att jag får gå fortsättningskursen också för det här var spännande och jag vill lära mig mer.

När kursen är slut i eftermiddag så väntar en helg hemma hos min bror och familj innan jag tar tåget hem till Borås igen.