Vi har upptäckt att Kommunikation, Respekt, Ärlighet , och Samarbete är viktiga begrepp som spelar en viktig och avgörande roll för vår Motivation att vilja fortsätta tillsammans i vårat förhållande.

Vi står nu ”på egna ben ekonomiskt” efter att vår goda man entledigats, efter ett beslut i tingsrätten. Det var först en seriös fundering som jag grubblat över ett tag, sedan tog jag upp den med min goda man och då kom vi överens om att jag skulle skriva ett brev till tingsrätten där det stod  att jag vill avsluta godmanskapet, sedan godkändes detta som sagt i tingsrätten.

Vi kände att det var ett av vårat mål, någon gång oavsett, ekonomisk självständighet , även om det samtidigt kändes lite otäckt trots att jag visste att Adam var duktig på sin del och han hade ingen god man. Jag tänkte mer på mina impulser att handla, dock har det blivit bättre då vi just samarbetar och då jag har ett tydligt mål. Det vet jag också.

Jag kände också att jag lika gärna kunde fråga om det då när jag gjorde det eftersom jag ändå mådde hyfsat bra ändå. Men den största anledningen var att jag alltid tyckt det är så viktigt med en vision oavsett hur mitt läge sett ut. Jag är ingen människa som så gärna ger upp.

Jag vill alltid ha en bra överblick och är oftast fokuserad på lösning,  ( kanske är det därför jag upplevts som besvärlig inom vården har jag funderat). Jag nöjer mig inte så lätt.  Särskilt gjorde jag inte det i början.

Att samarbetet fungerar har resulterat i att ekonomin också fungerar bra och att vi har stenkoll genom Adams budget, där hans asperger är av stor fördel här. Han gör är jätte noga när han skriver in budgeten. Det stämmer bra, helt enkelt.

Nu har vi tom vågat investera lite i hemmet. Som en robotdammsugare. Eftersom vi har gått några tusen kronor plus denna månad. Den köpte vi kontant. Det var en mycket bra känsla ska jag säga. Min hjälpreda i städningen.

Så 2 månader avklarade ekonomiskt hittills och det är vi stolta över,  men nu ska vi jobba på med  detta ekonomiska heltidsjobb, och vårat fina samarbete.

/Malin

 


Vår robotdammsugare.