Tänk att få sträcka ut sina ben i en lätt joggingrunda på en skogsstig som luktar jord och blöta löv! Ovanför en knallblå himmel och klar, hög och klar luft rätt ner i mina lungor.

Eller ta en långpromenad med mössan neddragen långt ner i pannan i singlande snöfall! Känna hur kinderna hettar och blodet sjunger.

Eller sitta alldeles tyst och stilla på en sten i en vårskog där backen är översållad av vitsippor. I öronen kören av yra och jublande fåglar.

Eller varför inte landa på bryggan efter ett ljummet dopp och låta vattendropparna rinna av på träet när man dricker den första koppen kaffe. Svalka sig i julivärmen med ännu ett dopp och ett till!

Naturen är en av mina bästa mediciner när livet känns svårt.
En oas utan krav, en plats där jag får vara precis som jag är.

Utanför dörren finns den, en gratis tankstation för min trötta själ, och jag kan krama ett träd och känna tröst när jag lutar mig mot barken.

Dygnet runt kan jag ”checka in” på min tankstation utan minsta motprestation och bara låta mig fyllas av den gröna och så sköna energin. Naturen är en skattkammare där jag bara kan få vara, det är inte så bara! Där kan min trötta och ledsna kropp bli lite gladare och piggare!