Jag och Adam har kommit underfund med att sysselsättning känns extra viktigt  nu för tiden, dels som sjukpensionär, dels i corona situationen. Finns ju en del bra lösningar på det. Har läst att man har rätt att studera lite även fast man har sjukersättning. Som hobbysyssla alltså, har funderat på någon kurs, en skrivkurs är jag ganska sugen på just nu.

Motionen fungerar faktiskt oväntat bra som stress-dämpare för min del, ger mig samtidigt mer energi till resten av dagen, men även andra rutiner som frukost, lunch och kvällsmat på ungefär samma tider varje dag är också viktigt, har jag märkt.

Vi beställer en matkasse, som hämtas varje måndag, fungerar bäst för oss.

Det som är lite problematiskt är min mage, den har alltid varit sådan, en IBS diagnos har ställts tidigare.

Försöker tänka på detta. Detta har gjort att jag måste gå på toa nattetid. Vilket stör min sömn.

Så tar min vid behovs medicin för ångest emellanåt. Fungerar bäst för mig. Känns bra att det fungerar hyfsat på detta vis ändå.

Jag är inte främmande för att börja med mer medicin är det behövs igen, kommer dock vara lite mer vaksam mot biverkningar som jag upplevt extremt begränsande.

Tex den stora tröttheten, sötsuget och övervikten. Känns som den ena även allt för lätt lett till den andra hos mig. Så ändå glad att det för tillfället fungerar hyfsat bra

Känns svårt med Balans och överväganden i medicin frågor, så är glad att jag har en sådan bra och klok läkare som också en god lyssnare, något som  också känns bra. Trivs med henne.

Idag var vi på Skaraborgs sjukhus, Adam hade ett läkarbesök hos reumatologen. Vi gjorde det till en fin dag, var fint väder och trevligt.

De har en fin och rogivande damm med fontän på framsidan, perfekt att ha vid ett sjukhus egentligen, vilken bra ide.

 

/Malin