Man kan ta fram papper och penna, rita en rund sol, solstrålarna får pratbubblor i ändarna och i pratbubblorna kan man skriva saker man tycker om och blir glad av. Endast fantasin sätter gränser. Tag fram pappret flera gånger varje dag om det känns bra.

Några förslag som jag tycker om. Ljusstakar jag bara längtar det gör inte alla. För en del kan ljusstakar skapa ångest och ensamhet då skriver man givetvis inte det.

Andra förslag: Bada, springa, promenera, läsa, fotografera, dricka kaffe, gå upp tidigt på morgonen. Slöa en hel dag, arbeta hemifrån, vara glad, vara nöjd, snäll, rolig, hjälpsam, energisk och att föreläsa.

Papper och penna har hjälp mig massor. Jag har skrivit mängder av texter genom åren. Bränt det mesta i kakelugnen, så tanken har oftast bara varit att avleda ”skallen” att skiva av mig att få det på pränt.

Det kan handla om allt.

Relationer, vänskap och mig själv helst under de dystra tunga året. Då allt bara var så meningslöst jag tyckte jag gick till min terapeut i 10 år och jag tyckte inte jag tog något steg framåt.

Men…så…en..dag…bara jag bestämde mig att nu får det vara nog med den här oärligheten mot mig själv, jag är en ärlig människa i grunden. Nu eller aldrig ska jag bryta den här fasaden och den här krakelerade masken drogs sakta bort från mitt ansikte. Från tom blick till glittrande ögon. Vågar säga det utan högmod. För att du och ni ska få hopp och tro. Det var verkligen så. Att våga stå för den jag är, våga stå upp gör den jag är. Krossa tabun och tillsammans är vi starkare.

Det var mycket positiva reaktioner trots allt så kändes allt väldigt ensamt. Mina förändringar jag gjort gjorde mig ensam. Men jag har tränat mig väldigt mycket att allt kommer att bli otroligt tufft. Det känns mycket lättare nu efter snart tre år.

De som var så entusiastiska i början, föll bort men det har blivit flera nytillkomna själar. Både nya och gamla. Tack å lov 🙏🏽 Monika och Elisabeth är två pärlor.

Det är bara att kämpa vidare och njuta av resan för resan är häftig.

Jag är livsnjutare ut i de små kapillärerna.

Det ska va’ gött och leva….💥

 

/A