Jag har så sett fram emot att börja blogga igen och är glad att kunna göra det här hos Balans, då jag någonstans djupt inuti ändå brinner för att minska stigmat kring psykisk ohälsa (jag skrev trots allt min kandidatuppsats om hur deprimerade människor beskrivs av sig själva och samhället). Jag orkar inte alltid ta fighten och diskussionerna (och beundrar verkligen de som gör det) men här kan jag bidra med en inblick i hur ett liv med psykisk ohälsa kan se ut.

Så vem är jag då?

Jo, jag heter Anne, är 29 år och bor i Stockholm. Jag är uppväxt på Åland så är egentligen finsk (men kan ingen finska). Jag har pluggat språk och humaniora i sju år och snart jobbat i ett på en reklambyrå. Jag har en stabil relation, en före-detta ”problem-katt” jag adopterat från ett katthem (som nu är en riktig mysgris), bostadsrätt och en enorm kärlek till glitter. Jag yogar mycket, läser och skriver och tränar Roller Derby (google it – it’s amazing).

Jag har egentligen så länge jag kan minnas mått dåligt. Jag har helt enkelt egentligen aldrig varit frisk. Mina tonår var ett helvete och jag är faktiskt förvånad över att jag lever idag. Jag har generellt ångestsyndrom (GAD), depression som kommer och går i intensitet, återhämtar mig från hetsätningsstörning och ligger och snuddar på en EIPS-diagnos (Emotionellt instabilt personlighetssyndrom). Det sistnämnda betyder att jag har enorma problem med känslohantering, har väldigt intensiva känslor och är extra sårbar för det mesta, men jag har alltså inte diagnosen ifall det är någon som tycker det är viktigt med sånt. Utöver dessa mer formella diagnoser har jag problem med självkänslan, självförtroendet, för höga krav på mig själv och så vidare, you know the drill. Lite som vem som helst, antar jag.

Min vardag består mycket av att försöka få till fungerande rutiner, hantera min ångest och mina känslor, göra saker som gör mig glad, träna för att må bättre och komma underfund med hur fan man gör för att klara av vuxenlivet.

Och vill du veta mer om mig eller säga hej hittar du mig på Instagram: glittering.dreams

Så, välkommen hit och hoppas vi hörs!

/Anne