Hej!

Jag  har svårt att presentera mig för andra, det vill säga med ärlighet. Av tusen anledningar men främst för att det är först nu som jag börjat lära känna  mig själv. Därmed så har jag inte heller kunnat vara ärlig om min problematik. Flera gånger när jag sökt hjälp så  har jag varit väldigt förvirrad och “uppe i  det”, vilket inte lett någonstans i  slutändan(Jag kan tänka mig att det är väldigt svårt att behandla någon som inte vet hur denne ska beskriva sina problem). Dock är det ingen fråga om att jag lider av psykiska svårigheter såsom depression och ångest. Dessa  två fenomen har varit återkommande som en röd tråd hela mitt liv. På många sätt har speciellt ångesten varit central i hur en del personer sett på mig. En vän brukade säga: “Du har en doktorsexamen i ångest Kristoffer, för ingen gör det bättre än du”. En annan  sak som blivit väldig central i mitt liv just nu är erkännandet att jag är en beroendeperson. Det hänger ihop med all övrig mental svårighet jag har och kommer avhandlas i samband med det.

Vid skrivande stund så är jag ganska uppe i varv och sömnen har blivit lidande. Mina dagar är rätt kämpiga och kan bäst beskrivas som en blandning av högt tempo, träning, mental utmattning, arbete och umgänge med vänner. De flesta dagar är det så. En del dagar så får jag för mig att dona med olika  projekt , Andra dagar får jag nöja mig med att knappt göra något alls.

Den enda medicinering jag har för tillfället, är till för att hjälpa med sömnen och min förhoppning är att jag inte ska behöva ta fler sorters mediciner. Jag är dock villig att göra det som krävs för att äntligen ta emot hjälp. Så jag kommer följa läkares ordination utan motstånd. Det slutgiltiga målet är att klara livet helt utan medicinering. Med det sagt så vet jag inte vad som kommer utrönas under mina framtida läkarbesök. Jag väntar på besked om tid från min vårdcentral, så fortsättning följer angående det.

Genom åren har jag haft tusen intressen och ägnat mig åt en rad hobbys. Under de perioder jag tränat har alla möjliga sporter avhandlats. Några saker har jag alltid återkommit till:  Datorspelande, löpning/vandring, hemmafix och skrivande i alla dess möjliga former. En återkommande krämpa i  mitt liv är vad jag kallar dille, vilket innebär att jag gång på gång hittar saker som tenderar att stjäla all min fokus(Balans och lagom har alltid varit svårt för mig). Under de perioderna kan allt möjligt hända eftersom resten blir lidande och jag har under åren bott i de flesta större städerna längst kusten i södra Sverige. Likaså har jag bytt jobb och utbildningar i liknande tempo som andra byter strumpor.

Under gymnasiet så pluggade jag sjöfart, Efter det så jobbade jag som u-båtsmontör. Två år senare så flyttade jag till Lund och ströpluggade i ett år för att sedan flytta till Kristianstad där jag pluggade Landskapsvetare i ytterligare två år. Osv, Osv. Nu är jag inhyrd på Husqvarna och arbetar huvudsakligen med trumling.

Kort och gott så har mitt liv och jag varit kaos. Det är fortfarande kaos, men bit för bit hittar jag och lägger i de pusselbitarna som saknas för att jag ska bli hel. En lång och krokig stig ligger framför mig och jag ser fram emot att ta med dig på färden.