Att en del människor utger sig vara bättre än vad de är har jag svårt för. Att människor behandlar alla olika har jag svårt för. Att en del människor är förmer än andra har jag svårt för. Att en del människor trycker ner andra har jag svårt för. Att barn mobbar accepterar jag inte. Att vuxna mobbar accepterar jag inte. Att aga är förbjudet i vårt land är för mig tack och lov.

Alla är olika och har olika förutsättning och gränser. Vi vuxna har ett stort ansvar att vara närvarande för våra barn och ungdomar.

För en del människor är du speciell så länge det är bekvämt, sedan när det inte längre är bekvämt är du ”ingen” det är svårt att förstå och hantera men en viktig insikt.

Att man inte kan umgås med en del personer på samma sätt som man önskar har oftast sin förklaring, det kan vara svårt att förklara för personen att det handlar om rädslor. Det kan vara svårt att se sin egen del i ett problem men en oerhörd viktig insikt, det är en av grunderna för att arbeta med ett självledarskap i personlig utveckling.

Känslan att känna sig utnyttjad av sin godhet kan vara svårt att själv spegla.

Vad som är viktigt för mig kan vara oviktigt för andra. Viktig insikt att inte alltid utgå från sig själv. Här har jag tidigare ”krockat” och tyckt att hur svårt kan det vara och tänk det vore så mycket enklare om vi tyckte lika? Eller?

Frihet för mig behöver inte vara frihet för dig. När man bestämmer sig för att vara sig själv ända ut i fingerspetsarna och lära dig att säga NEJ till det som tar energi eller inte hinns med helt enkelt och istället säga ja till det som ger dig energi först då blir du fri anser jag. Att bry sig om vad andra tycker om dig kan vara lagom klokt men att ta det på för stort allvar hämmar dig för det spelar ingen roll vad du gör det finns alltid människor som inte tycker om det du gör och orsaken kan variera vanligt är dold avundsjuka. Kan vara en jobbig insikt.

Att våga vara modig och gå sin egen väg och öppna dörrar till det okända kan vara läskigt, men att stänga dörrar till det kända krävs ofta mer styrka och mod. Då man bestämt sig för att gå sin egen väg förlorar man ofta vänner men de som stannar kvar är ofta de som har störst betydelse. För mig kallar jag det äkta kärleksband att vänner kan fira med oss när vi är som bäst men att stötta varandra när vi är som sämst. Det finaste vi kan ge oss själva är att följa sitt eget hjärta, inte alltid enkelt många att ta hänsyn till. Att våga säga nej till andra och slippa dåligt samvete är att säga ja till sig själv. Det är en fin gåva till sig själv.

 

/A