Världsdagen för psykisk hälsa!

Make mental health & well-being for all a global priority- Gör psykisk hälsa och välbefinnande för alla till en global prioritet

Det är World Health Organization’s slogan för årets World Mental Health Day. Riksförbundet Balans uppmärksammar dagen genom att gör den lättillgänglig för alla och en var.
Våra lokalföreningar och samarbetspartners anordnar olika evenemang den här dagen för att sätta fokus på psykisk hälsa.

Lokalt Forum i Malmö är ett forum för deltagare från olika patient-, brukar- och anhörigföreningar och frivilligorganisationer.
Lokalföreningen LIBRA Balans i Skåne har i år huvudansvaret för aktiviteterna under Världadagen för psykisk hälsa.
Klockan 10.30 till 17.00 vid Malmö universitet, Niagara. tema unga och unga vuxna.
Läs programmet för dagen på sidan Världsdagen för psykisk hälsa, Malmö på Facebook.

I samband med World Mental Health Day 2022 anordnar föreningen Balans Sörmland en eftermiddag med föreläsningar på Stadsbiblioteket. Se dagens program på föreningens Facebook 

Vi uppmärksammar dagen genom att 9/10 (söndag) delta i Gudstjänsten i Caroli kyrka, Borås.
Diakonen kommer att be för föreningen och för oss med psykiska funktionsvariationer.
Vi får möjlighet att tala med gudstjänstfirande och att dela ut broschyrer.

Varmt välkomna ni som kan och vill!

Välkommen till Digitalt Balanscafé måndagen den 10 oktober kl 18-19.30 på Zoom. Denna dag är det World Mental Health Day och vi diskuterar stigmatisering av psykisk ohälsa. Vi tar utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens undersökning ”Synen på psykisk ohälsa och suicid”

Digitalt Balanscafé World Mental Health Day
Time: Oct 10, 2022 18:00 Stockholm

Riksförbundet Balans samarbetsorganisation NSPH anordnar tillsammans med organisationen Hjärnkoll  en dag full av föreläsningar med personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Seminariet är gratis och öppet för alla.
Olika bilder av psykisk ohälsa 

Vår samarbetspartner i EU, GAMIAN Europe, arbetar varje dag med att belysa den psykiska hälsan och ohälsan runt om i Europa. På deras sida kan du ta del av deras projekt #BreakingSuicideStigma som fokuserar på den psykiska ohälsan hos unga män. Du kan också ta del av de vinnande bidragen i deras konsttävling My heART som balansmedlemmen Arvid Nilsson var med och vann.

Läs mer här »

Balans lokalföreningar

Här har vi listat de lokalföreningar som finns idag. För att kunna etablera oss i andra delar av landet är vi i behov av engagerade medlemmar och eldsjälar.
Kontakta oss på info@balansriks.se om du har frågor.

Ge livet en chans
tillsammans i Balans

Välkommen att bli medlem!