Genom kroppen till livet – en digital kurs i anpassad yoga med start 22 mars

Nu kan du anmäla dig till – Genom kroppen till livet – en digital kurs i anpassad yoga med start 22 mars. Kl. 18- 19, onsdagar vid 5 tillfällen via Zoom.

Hurra!

Snart startar en ny digital kurs i anpassad yoga med fantastiska Louise Hellbom. Genom kroppen till livet är en 5 veckors kurs där du får tillfälle att prova på anpassad yoga. Övningarna är enkla och anpassade för våra medlemmar. Kursledaren Louise Hellbom är bland annat utbildad mediyogaterapeut och TAY (Traumaanpassad yoga). Denna kurs är öppen för medlemmar i hela landet så tipsa gärna en vän! Kl. 18 – 19 på Zoom.

Kursen har varit mycket uppskattad av tidigare deltagare. Här är ett par röster:

“Det var otroligt givande att lära sig den här tekniken och att komma in i tankesättet. Den här typen av yoga är lätt att lära sig och jag har kunnat använda kursens verktyg i vardagen. Väldigt avstressande.”

” Louise är en fantastisk lärare. Blev fascinerad över hur relativt små rörelser kan ha så stor effekt på sinne och kropp. Jag kan verkligen rekommendera den här kursen till alla som behöver varva ner och må bättre!”

Du får verktyg som kan göra att:

 • Du själv kan reglera tankar och känslor
 • Du hittar en djupare kontakt och meningsfullhet i livet
 • Du känner dig mer stabil
 • Du är vänligare och mer kärleksfull mot dig själv och andra

Det här är för dig

 • Som kan pendla mycket i din energi och dina känslor under en dag eller i perioder.
 • Som känner dig alldeles tom eller inte känner mycket lust alls under perioder
 • Som upplever världen utanför som svårhanterlig och överväldigande ibland
 • Som känner oro och ett tryck över bröstet alltför ofta
 • Som är nyfiken och vill lära dig mer om dig själv
 • Som känner hopp om att det finns ett annat sätt att leva
 • Som vill leva och inte bara överleva.

Anmälan

Kursen erbjuds via mötesappen Zoom, länk får du i god tid efter att du anmält dig på info@balansstockholm.se och betalt kursavgiften. Om du skulle missa ett tillfälle kan du ta del av passen i efterhand via länk som mailas ut.

Du måste vara medlem i Balans för att delta. Du betalar endast 100 kr för hela kursen. Avgift för medlemskap och kursavgift ska vara betald innan kursstart. Missa inte detta! Kursavgift betalas på Swishnummer 1230368118, OBS! märk betalningen med namn och ”Yoga 2 2023 + ditt namn”.

Namaste

 

Öppen digital föreläsning – Om diskriminering i arbetslivet

Föreläsare: Sabina Hellborg, lektor i civilrätt vid Stockholms Universitet –
Måndagen den 3 april kl. 18-19:30

I föreläsningen kommer Sabina Hellborg fokusera på vilka juridiska rättigheter personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga har i arbetslivet. Hon kommer att tala om de förbud mot diskriminering som finns i den svenska diskrimineringslagen och hur de har tillämpats av Arbetsdomstolen.
Föreläsningen bygger på Sabina Hellborgs avhandling ”Diskrimineringsansvar: En civilrättslig undersökning av förutsättningarna för ansvar och ersättning vid diskriminering” från 2018. Samt på hennes nuvarande forskning om förbud mot diskriminering genom bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Där hon särskilt riktat in sig på psykiska funktionsnedsättningar.

Föreläsningen erbjuds via mötesappen Zoom, ingen föranmälan behövs. Använd följande länk för att delta:

https://us02web.zoom.us/j/87200552867?pwd=OVdjYk1EN3EvZEJZeXprUjRmekEwdz09

Föreläsningen är öppen för alla, länken finns publicerad publiceras på Balansstockholm.se också.

Varmt välkomna!

(Vi spelar in våra föreläsningar och för att förenkla för oss vill vi be er skriva upp era frågor och ställa dem efter föreläsningen alternativt skicka frågan till administratören som läser upp. Det är viktigt för oss för att vi ska kunna garantera sekretess och er anonymitet.
Privat bild, Sabina Hellborg).

Självhjälpsgrupper och Anhöriggrupper i Balans

Vi erbjuder digitala samtalsgrupper för våra medlemmar

Aktuella startdatum 2023:

5 april – Självhjälpsgrupp för dig som är mellan 31- 65 år och lever med diagnos. Gruppen anordnas av Balans Stockholm, vi erbjuder plats till medlemmar som inte tillhör lokalföreningen i mån av plats. (Det finns platser kvar!)

12 april – Självhjälpsgrupp för dig som är mellan 18-30 år och lever med diagnos. Gruppen anordnas av Riksförbundet Balans och är öppen för alla medlemmar i landet. (Många platser kvar!)

Vi erbjuder i dagsläget två samtalsgrupper: en för medlemmar i hela landet mellan 18-30 år och en för Stockholms-medlemmar mellan 31-65 år. Våra självhjälpsgrupper är till för personer som lever med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom. I våra självhjälpsgrupper pratar vi om hur det är att leva med sin diagnos. Vi väljer gemensamt teman för varje tillfälle, t.ex. relationer, livsstil, psykiatrin, stöd, stigmatisering osv. Tillsammans hjälper vi oss själva och varandra, genom att dela erfarenheter, tips, kunskap, insikter, acceptans mm. I grupperna råder sekretess.

(Vi håller på att utveckla ett program för seniorer tillsammans med Mittuniversitetet. Mer information kommer om detta.)

Vi erbjuder tre olika anhöriggrupper: en för föräldrar, en för partners och en för vuxna barn eller syskon till personer som lever med diagnos bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom. Grupperna är ett tillfälle för erfarenhetsutbyte med personer i en liknande situation.  Ni stöttar varandra, delar erfarenheter, tips och råd. I grupperna råder sekretess.

Röster från tidigare deltagare:

”Det är skönt att prata med andra i liknande situation som förstår utan att jag behöver förklara.”

”Jag uppskattar att jag har hittat ett utrymme att uttrycka mig utan dömande.”

”Som nydiagnostiserad lär jag mig mycket av de andra med mer erfarenhet.”

 ”Jag gick med i självhjälpsgruppen när jag var på en väldigt dålig plats. Den blev ett ljus i mörkret för mig.”

”Innan första träffen tänkte jag att vi inte skulle ha nåt gemensamt. Efter tredje träffen insåg jag att jag hade hittat min flock.”

 

Våra samtalsledare är egenerfarna, dvs. de lever själva med diagnos eller är anhörig till person med diagnos. Ledarna har genomgått vår interna utbildning ”Balansmodellen” och Studieförbundet Vuxenskolans handledarutbildning samt själva deltagit i självhjälpsgrupp tidigare.

En samtalsgrupp i Balans är inte terapi. Vi verkar som ett komplement till vården, vi hjälper och stöttar varandra.

Du behöver vara medlem i Balans och kursen kostar 100 kr för alla 8 tillfällen. Fakturan kommer från Studieförbundet Vuxenskolan.

Samtalsgrupperna anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. ”Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Vår idé och verksamhet är starkt förankrad i demokrati, jämställdhet, humanism och hållbarhet. Vår värdegrund och vision bidrar till att frigöra människors kraft, engagemang och utveckla sin kreativa förmåga.” Läs mer här!

Varmt välkommen att anmäla dig till info@balansstockholm.se