”Kan vi förvänta oss att du kommer hel och ren till jobbet?”
Ja vi är många som fått konstiga kommentarer eller kanske till och med blivit diskriminerade på en arbetsplats på grund av att man berättat att man har en psykiatrisk diagnos. Stigma kring psykisk ohälsa är något som Riksförbundet Balans alltid arbetar för att minska och i det nya projektet ”Stigmatiseringen kring psykisk ohälsa i arbetslivet” sätter vi fokus på de här frågorna extra mycket.
I april har projektet startat på allvar med intervjuer och research. Projektet kommer fokusera på en ort, Umeå, för avgränsning och möjligheterna att få en skjuts framåt att kunna starta en förening i Västerbotten och Umeå .
Jag är ansvarig för projektet och kommer att jobba med det utöver de vanliga arbetsuppgifterna som kommunikatör.

Vi brukar ju också säga att för att minska stigma kring psykisk ohälsa så hjälper det att visa att vi med psykiatriska diagnoser är ungefär som alla andra. Några som är duktiga på det är våra nya Balansbloggare Tommy och Kristoffer. För första gången sedan vi startade med bloggare har vi nu två män som bloggar för oss.  De började blogga för oss i mars och har ni inte hunnit läsa deras inlägg så finns chansen fortfarande via deras egna sidor på balansriks.se

Ta hand om er allihopa och kom ihåg att du inte är ensam.
//Johanna Höst, kommunikatör Riksförbundet Balans