Något som jag uppmärksammat särskilt sedan coronapandemin startade , är hur stor plats sociala medier har tagit i våra liv, på gott och ont. Folk höll sig mestadels inomhus.
Själv är jag lagd åt det mer neurotiska hållet, liksom min familj.
Det resulterade i att allt som jag brukade göra noggrant blev supernoggrant gjort, eftersom jag stundtals inte visste hur jag skulle spendera min tid och eller annars lätta på mina oroliga takar och nervositet. Kändes bättre att röra på sig och att hålla ordning och fixa i lgh kom sig naturligt för mig i min vardag.
Forskning har visat att det finns skillnader hur man påverkas av sociala medier mellan män och kvinnor.
Kvinnligt man berörs mer känslomässigt. Ångestkänslor , stresskänslor och egenkrav/press. Dras igång lättare, man jämför sig lätt.
Män kollar och jämför sig oftast mer objektivt . Har rakare kommunikation och släpper ut sin frustration på ett mer naturligt och på ett för samhället mer respekterat sätt.
Vi människor behöver varandra med närhet och sammanhang i vardagen.
Sociala medier har också särskilt under coronapandemin blivit extra viktigt för gamla människor och folk med mycket ångest .
Att ha en balans i sin konsumtion av sociala media är särskilt viktigt om man har neurotiska drag och eller lider av någon form av ätstörningsproblematik.
Särskilt viktigt har ett respektfullt och empatiskt bemötande blivit i kommentarsfälten på Facebooks och eller andra sociala medier i olika grupper och sidor eftersom kärlek och medkänsla föder samma och hat däremot ofta leder till ökat hat.
Balans av mycket i livet , är viktigt , inte minst, på sociala medier.
Rasism , hat, diskriminering , mobbing, kränkningar är mycket viktigt att motverka i samhället och på sociala media.
Facebook och sociala media, jobbar för detta, men det är en lång väg kvar. Något de flesta har märkt eller upplevt.
Tyvärr. ..
Ha en fin dag ÖNSKAR JAG ALLA VARDAGS KÄMPAR!
/Malin Jönsson