I bland är det skönt att bara vara. Kanske framförallt under sommarmånaderna när gräset är grönt och humlorna surrar i rabatten eller blomlådan. Men att ligga och lyssna på stillheten timme efter timme, dag efter dag kanske blir lite för ensamt. Ensam vill ju inte vi på Riksförbundet Balans att du ska känna dig.
Vi vill därför tipsa om fem olika poddar på temat psykisk ohälsa och hälsa. Gillar du inte just de här så finns det en uppsjö av poddar där ute som bara väntar på att bli hittade av just dig. För det finns så otroligt många med kanske samma eller liknande problem som du har. Kanske kan deras synsätt på livet inspirera dig eller ge dig en bekräftelse på att det du just nu kämpar med och på just det sättet du gör det på är helt rätt.
Oavsett så har du någon eller några i öronen under en stund som kanske får dig att känna dig lite mindre ensam.

Sinnesjukt
”Sinnessjukt är en podcast om psykisk ohälsa och drivs av frilansjournalisten Christian Dahlström sedan 2015”. 

Självmordsöverlevarna 
”I dokupodden Självmordsöverlevarna hör du personer som varit nära att ta sitt liv men som överlevt och i dag mår bra. Även närstående intervjuas och fram växer en bild av självmord som något vi inte längre kan vara tysta om”. 

Bipopodden 
”I denna podcast lyfter vi på locket och pratar skamlöst om bipolär sjukdom, psykisk ohälsa och livets berg och dalbana”. 

P3 psykologen
”En podd om livet när det skaver”.

Psyket 
”Emmy Rasper söker svar på frågor om psykisk hälsa och ohälsa”.