Foto: Lena Stridh

Att umgås utomhus och på avstånd, det är vad folkhälsomyndigheten säger åt oss att göra till följd av det nya coronaviruset. Att umgås utomhus är emellertid inget nytt för våra lokalföreningar, men det är nog säkert att säga att utomhusaktiviteterna ökat detta år.
I Östersund anordnar Balans en lunchpromenadgrupp som vandrar i omgivningarna kring Östersund. Veronica Kjörell är en av de som är med i gruppen och hon säger såhär om promenaderna.

 

Veronica Kjörell. Foto: Privat

Varför började du gå med i promenadgruppen?
Jag gick en promenadgrupp i en kyrka och tyckte det var väldigt trevligt. Så när Balans skulle starta en promenadgrupp så ville jag vara med i den också.

Vad ser du för fördelar med att träffas på det här sättet?
För mig är det lättare att komma ut och promenera om det är mer organiserat. Det är också mycket roligare att promenera tillsammans med andra än ensam. Samtidigt som vi promenerar kan vi ju prata om olika saker. Vi brukar också fika tillsammans ute i naturen vilket är trevligt.

Har du någon favoritrunda och vad ser man på den?
Jag tyckte det var trevligt när vi promenerade inne på Jamtlis område där det gick att titta på olika djur. Jag tycker mycket om djur.

Varför borde fler vara med i promenadgruppen?
Jag tycker fler borde vara med för det är nyttigt att röra på sig. Då mår man bättre både psykiskt och fysiskt. Att vara med i Balans promenadgrupp ger också möjlighet till social gemenskap med trevliga människor.

 

 

Mariah Levicsek, 
Riksförbundet Balans