I dag är det söndag och vilodag. Solen glittrar i sjön och träden blommar. Grannens pojke sparkar iväg på sin lilla cykel. På andra sidan vägen är gräsmattan gul av maskrosor. Jag är barbent och blek.

21 personer deltog i årets stämma. Arvid Lagercrantz ledde den med glans. Valberedningen hade under Birgit Hansson ledning hittat kandidater till vår styrelse. Alla kunde hälsas välkomna. Styrelsen kommer att presenteras ordentligt av Johanna Höst, vår kommunikatör, som också var på plats. Mariah Levicsek som är verksamhetsutvecklare hade fixat med smörgåstårta och andra godsaker. Erik Rådström kunde prata både och revisionsberättelsen och budgeten, tack. Tack till er alla som tog en av era lördagar till vår årsstämma.

Vi har ett stort arbete framför oss i riksförbundet styrelse. Ett medlemsregister som fungerar enligt de önskemål föreningarna har. Ett säkert ekonomisystem med tydlig uppföljning och fortsatt arbete med att förbättra och förändra vår IT teknik.  Vi fortsätter arbeta med intressepolitiska frågor, utveckla föreningarna och samarbeta med andra aktörer. Vi är ganska säkra på att det blir en höstkonferens på Lillsved i månadsskiftet augusti-september. Under några år har vi tänkt göra något Balanserande den 10 oktober. I år kan det bli verklighet! Med minskande anslag måste vi vara varsamma med våra pengar. Det kommer att märkas. Det kommer inte att stoppa oss.

 

Allt gott
Simone Gynnemo
Förbundsordförande