Som från ingenstans slår den till min pmds ungefär en vecka före pms som en käftsmäll från ingenstans kommer den. Ibland är jag beredd Ibland känner jag av att nu är den på gång och Ibland bara den kommer som om du får en käftsmäll rakt i ansiktet. Det är då jag helst vill krypa ur mig själv stå vid sidan om och titta på medans den kör sitt race. Första dagen är oftast värst jag blir extremt trött känslig och kan gråta för ingenting. Igår slog den till på min lediga dag av alla dagar då kom den och visade sig fick ett ansikte och det enda jag då ville ha var en semla en kopp te lite punchpraliner och en kram. 

Men istället för att låta den ta över helt så fick jag ta kommandot över den det blev en långpromenad till stan. Fixade lite ärenden för att sedan ta bussen hem fixa lite bananplättar med lite gott till. Efter det så blev det en eftermiddag på soffan nöjd över att jag kom ut och inte lät den ta över helt den där pmdsn.
Min pmds är något jag mer och mer lärt mig hantera visst den är skit jobbig när den slår till men på något sätt är det bara försöka åka med. Men det fanns en tid när jag undrade vad som höll på att hända och fattade ingenting antagligen har jag levt med detta i flera år men först senare fattat vad det handlat om varje gång den kommer. 

Nu tänker säkert en del vet hon inte att det finns hjälp att få mot det? Jo det vet jag och jag har sökt fått hjälp i form av hormonella preventivmedel  jag kände ganska direkt att det inte funkade med det preparatet och valde jag att sluta för biverkningaravdet gav mig ren och skär ångest. Jag vet också att det finns ett SSRI läkemedel man kan ta men efter alla åren inom psykiatrin när jag var som ett vandrande apotek så är det inte aktuellt finns inte på världskartan.  Jag är extremt biverknings känslig extra vaksam vad gäller biverkningar då det var det enda alla de 70 olika läkemedel gav mig som jag fick prova i olika kombinationer under åren jag satt fast i psykiatrin. 

Så jag tar helt enkelt fighten med pmdsn är lite extra snäll mot mig själv den veckan till pmsn slår till som är rena fröjden efter veckan när jag helst av allt bara vill stå bredvid och titta på. 

Önskar er som kikar in på bloggen en fin helg 🌸