Välkommen höstlov, med tid att låta själen komma ikapp.

”Varje frisk själ känner ångest emellanåt”

Det sa Björn Natthiko Lindeblad i podden ”Björn och Navid”. Avsnittet jag lyssnade på handlade om tillit och jag är så glad att jag blev tipsad om denna podd. Så mycket kloka perspektiv och nya tankar kring livets olika frågor. Jag känner att det är just vad jag behöver. Tid och möjlighet att reflektera över mycket som snurrar i skallen, få lyfta blicken och få en större utsikt av andras insikter. Just nu när mörkret omfamnar oss och smittspridningen ökar kan vi lätt slukas av negativa tankar, ångest och oro.

Det är djupt mänskligt. Det är normalt i en onormal tillvaro. Och för oss starksköra som redan är lite tilltufsade av livet, kan vi få kämpa lite extra med måendet nu. Samtidigt har vi varit igenom mycket och är vana att livet inte går som på räls. Där har vi kanske en fördel.

Men ensam är verkligen inte stark och nu blir det tydligare än någonsin, när mörkret sänker sig över landet. Vi behöver varandra nu, vi behöver vara varandras ljus och lysa upp vägen där vi går.

Om vi hjälps åt att hitta perspektiv så känns det lättare att se framåt.

Om stämningen och miljön är nedmuntrande så får vi hjälpas åt att muntra upp den.

Om vi blir nedstämda så får vi lyfta upp varandra. Eller lyssna på musik. Jag sjunger gärna en sång för den som vill lyssna. Faktum är att delad glädje är dubbel glädje och musik ger alltid både tröst och energi för både den som utövar och lyssnar. Magiska under!

Var och en kan påverka hur det ser ut nu framöver. Alla är viktiga! Låt oss hjälpas åt att bidra till en snabb och kraftfull spridning av tröst och glädje! Men minska virusets framfart!

Glöm inte att allt förändras. Efter den mörkaste natt kommer gryningen med ljuset tillbaka.

Till dess får vi tända alla ljus som finns, om så bara för att se varandra.