Jag har under många år använt mig av att uttrycka mig i skrift. Jag brukar oxå tillägga att jag skrivit mycket i psykoser, depressioner och mellanperioder. När bloggperioden var slut efter mitt sista inlägg i december så var det ett uppehåll på en månad. Då bestämde jag mig för att inte skriva en rad på det ”skrivar” viset som jag alltid gör i min anteckningsbok. Jag skriver ju om allt, allt möjligt.

 

Jag tänkte hur skall jag kunna lagra allt utan att skriva ner det. Och faktum är att det har fungerat väldigt väl. Jag kan t.o.m tycka att jag släpper saker och ting lite lättare.

 

Min senaste psykos var 2005 min senaste depression 2009 och sedan dess har det varit ett annat kapitel i livet och det vet ju de flesta att det är just här man ställs inför ett vägskäl, man måste helt enkelt välja en annan väg för att få till en förändring.

 

I mitt fall blev det väldigt tydligt och enkelt. Min man gav mig ett ultimatum att han skulle lämna mig om inte jag tog tag i mitt liv och började äta den medicinen som erbjöds. Han orkade inte mer. Om det är någon människa som jag känner en enorm tacksamhet så är det till honom. Vi har lyckats kämpa oss igenom tuffa perioder, tvivlat på varann och bara känt ”vad håller han på med” och ” va`fasen e`hon dum eller”

Ingen är ju perfekt eller fläckfri men vi har varann och har lärt oss så mycket av att leva tillsammans. Accepterat våra olikheter och tagit efter bra egenskaper. Och för det mesta har vi väldigt kul tillsammans och vi driver med varann och om våra svagheter. Han är min och jag är hans.

 

I tre årstid har jag föreläst och lämnat ut en självbiografi. Jag föreläser fortfarande digitalt med detta var ju mer ”mitt” projekt.

Om en månad börjar vi med ett nytt projekt, denna gången tillsammans. Projektet: Tillsammans.

Här finns allt med som inkluderar livet. Oro, rädsla, chansningar, tvivel, glädje, generositet, våga, våga vara modig, gemenskap, glädje, sundhet, vi gör som vi vill, lyssnar på andra men bestämmer själva, drömma, att leva sin dröm, livsnjutare, livsprojekt, livspussel. Våga tro på oss.

 

/A