Förra året genomförde dem konsttävlingen My HeArt. Nu startar GAMIAN Europe sitt nästa stora konst- och mentalhälsoprojekt för att uppmärksamma psykisk ohälsa runt om i Europa.
”The Vibrant Mind: Embracing Mental Health Through Artistry” syftar till att visa upp konstverk från konstnärer som lever med olika psykiatriska sjukdomar. Konstverken som skapas kommer att ställas ut på konstgallerier, psykiatriska sjukhus och andra platser i europeiska städer.
Med projektet vill man skapa synlighet, uppmuntra till samtal om kopplingen mellan konst och mental hälsa och öka medvetenheten och bryta stigmatiseringen, skriver GAMIAN Europe.

Projektet startade den 15 april och kommer att pågå till 15 april 2024.

Du kan läsa mer om projektet här »

GAMIAN Europe är Riksförbundet Balans europeiska samarbetspartner. Organisationen har vid andra tillfällen också anordnat projekt som syftar till att uppmärksamma psykisk ohälsa genom konst. Förre året genomförde de konsttävlingen My HrART. Balansmedlemmen Arvid Nilsson från Malmö var en av de tre vinnande konstnärerna i tävlingen. På GAMIAN Europes Twitterkonto berättar Arvid om sitt intresse för fotografering och vilken betydelse det har för hans mentala hälsa.

Om du själv är intresserad av att delta i det senaste projektet ”The Vibrant Mind: Embracing Mental Health Through Artistry” kan du läsa mer vi den här länken »