Under tiden av sjukskrivning och nu som sjukpensionär har jag kunnat tillåta mig själv att inte känna så stora krav som tex under perioder av  arbetsträning.
Har också alltid  uppskattat traditioner såsom advent, Lucia, jul, påsk , midsommar och Alla helgons helgen
Det brukar ju i vanliga fall vara bra tillfällen för familjer att umgås, samma med min familj. Man känner sig mindre ensam och får ett slags ” projekt” när man förbereder inför högtiden.

Jag älskar projekt som är en utmaning men som  samtidigt är relativt lättuppnåeliga projekt eller mål, och nu på senare tid även rimliga ekonomiskt. Gillar också tiden innan då kan liksom pyssla ”med rätt”, för alla gör det ju då…Ett exempel på ett av mina ”mer lyckade” projekt är trädgårdsdammen som jag ”anlade”.

I mina föräldrars trädgård. Hade aldrig gjort det tidigare men har alltid varit väldigt envis( ibland kanske lite för mycket tom).

Minns denna sommar tydligt, det var så kul och jag ”lever” fortfarande på detta minne.

Jag planerade det mesta där, grävde, skaffade alla delar ( dammduk, sand från en bonde i närheten, grävde och grävde  och ordnade med elektricitet genom att ringa ett lokalt företag som fixade det.

Jag blev så nöjd. Sedan planterade jag plantor ( vattenväxter),  runt omkring. Blev tom ganska nöjd med resultatet. Vilket i och  för sig var tur, eftersom det ändå var en damm i mina föräldrars trädgård.

Nu under Corona pandemin ,är ju läget ett annat för oss alla i samhället…Dock tycker jag det kan vara en fördel om man klarar att hålla ” balans” vad gäller sociala medier ( har jag själv lite svårt för då jag blir för känslomässig och känner av ensamhet) men jag tycker det är bra och mycket viktigt att det finns  som ett alternativ alltid och kanske särskilt nu under Corona då man som ganska ensam lätt kan känna sig ännu mer ensam.

Andra bra idéer kan förutom julpyssel vara julmusik och olika julfilmer. Jag brukar välja att endast se på glada, positiva, mysiga filmer, eller lyssna på gladare musik när jag känner starkare negativa känslor av något slag.

Andra bra idéer kan förutom julpyssel vara julmusik och olika julfilmer. Jag brukar välja att endast se på glada, positiva, mysiga filmer, eller lyssna på gladare musik när jag känner starkare negativa känslor av något slag. Även att ägna sig åt egenvård, ett varmt bad makeup osv . Jul- makeup?  Ja bra tillfälle att använda kreativa tankar på förresten…

Det fick jag också som tips av min psykolog under tiden på behandlingshemmet Pejas Hus i Falköping. Det tipset har jag verkligen tagit vara på.

I vanliga fall älskar jag ju också att förbereda maten nu känns det mer oroligt pga corona, min oro och viktfixering i år men ser fram emot julafton mest pga av julmaten ändå.

Jag vill önska alla en så trevlig , mindre ensam , och bra eller åtminstone ok jul under den rådande pandemi och hoppas på att vaccinet ger en bra effekt nästa år så att pandemin försvinner….

Så Håll i , Håll avstånd men framförallt HÅLL UT, för tror på bättre tider nu som alltid…

GOD Jul…

Alla kämpar! Önskar , ( en annan kämpe) …

/Malin