När man är sjuk, och har varit det en längre tid, så är det enda man verkligen önskar sig att få känna sig helt frisk igen. Jag vill ha mer ork, jag vill kunna göra allt jag vill göra (och en del av det jag måste/borde också så klart) utan att få ont i hela kroppen, jag vill känna ren glädje (inte den sorten som har en slöja av oro över sig) jag vill känna mig lugn och trygg, slippa ångest. Jag vill känna längtan efter nya spännande upplevelser – inte panikartad ångest över tanken på att resa någonstans. Det finns så mycket jag önskar mig.

Men ändå, i allt det här så känner jag inte att jag önskar jag “fungerade som jag gjorde förut – innan”. Det gör jag ärligt talat inte. Delar av hur det var önskar jag absolut, men inte allt, inte helheten. Hade allt varit så bra förut så hade det inte blivit såhär. Jag tror jag har lärt mig förhålla mig på ett annorlunda sätt till situationer som bryter ner, jag tror jag är bättre på att agera på ett mer hållbart sätt – och det vill jag inte vara utan. 

Ett verktyg jag använt under den här resan är att fokusera på tacksamhet, inte på ett överdrivet sätt – jag behöver absolut inte vara tacksam för allt hela tiden, det är mer än ok att vara frustrerad, förbannad eller vad som helst – men jag försöker se om det finns något gott som kommit ur det onda. Därför kan jag på något konstigt sätt känna tacksamhet för allt den här sjukdomen lärt mig. Jag kan känna tacksamhet till att min kropp lär mig sätta gränser när jag inte riktigt klarar det på egen hand – även om jag samtidigt önskar att jag kunde slippa smärtan just när det händer. 

Så, det här med att känna sig helt frisk blir en komplicerad önskan – för jag behöver uppenbarligen hjälp att bromsa in och backa. Jag får nog försöka göra önskelistan lite enklare;

Kära tomten,

I år önskar jag:

*att mina vänner och familj får må bra och att jag får träffa och prata med dem så mycket jag orkar

*att mina fåglar får må bra

*att jag tar hand om mig själv på ett bra sätt och unnar mig saker

*att jag får dansa, yoga och träna vattengymnastik

*att jag får sova lugnt och tryggt

Jag tror att det är det jag behöver för att inte bara känna mig frisk – utan att också kanske kunna få bli det igen.