Att släppa taget har varit en av mina svårigheter. Jag har alltid hållit kvar känslor, prylar, personer. Jag härbärgerar massor och tillslut blir det tungt. En övning som min boost-bok föreslår är att “rensa i ditt hem” – att göra av med sånt som man inte behöver. Teorin är att varje sak som du äger tar upp energi, tar upp en del av ditt fokus. Jag har verkligen tränat på att pryl-rensa. Jag blev också illa tvungen när det började närma sig dags för stamrenovering här hemma och jag behövde tömma stora delar av lägenheten. Och faktiskt – det kändes så himla skönt! Jag gjorde utmaningar till mig själv hur många saker jag skulle göra mig av med varje månad osv. Det blev en lek.

Men sen är det det andra – det man bär med sig inombords. Känslor, minnen osv. Tänk vad mycket energi allt det där som ligger någonstans inom dig och gnager tar upp! Nyligen hamnade jag i ett läge där jag behövde förbereda mig själv på att släppa taget om en person i mitt liv. Då skrev jag ett manus på en yoga nidra – en avslappningsövning – med just det temat: att släppa taget om det som inte längre tjänar dig. 

Så jag tänkte dela med mig av den nu, för kanske finns det någon därute som känner att det kan vara dags att rensa litegrann inombords. Välkommen att lyssna på min inspelning av övningen på soundcloud

https://soundcloud.com/anna-bjoerk-741587212/yoga-nidra-slaeppa-taget

Gott slut och gott nytt!