Att vara på två ställen samtidigt, att man kan ha levt i en värld där allt var hela ens värld till att det blev för mig en mörk och kall plats som för mig var helt okänd. Att människor kan bli förändrade totalt, att någon du älskar plötsligt är någon du aldrig någonsin har känt. Att allt som sagt bara var lögner och manipulation.

Det förändrar något inom en, det gör att din hjärna förändras och och blir permanent skadad. Just det hände mig och jag utvecklade PTSD och gick in i en djup depression.

Varje natt vaknade jag gråtandes, svettig och i panik av hemska mardrömmar. Drömmar från en mörk plats. Händelser som hänt på riktigt som jag nu försöker bearbeta i mina drömmar. Jag utvecklade även tvångstankar under denna tid och var tvungen att hålla i mig i saker för att jag trodde att jag skulle ramla. Jag trodde att jag skulle få för mig att hoppa ut från fönstret eller med från balkongen och undvek därför att gå för nära.

Jag fick träffa en läkare på psykiatrin som var väldigt förstående och hon lyssnade verkligen på mig. Jag fick medicin utskriven som jag mår mycket bättre av. Det har även inneburit mycket terapi hos min psykolog, har skrivit dagbok och utsatt mig för exponeringsövningar.

Idag känner jag mig starkare samtidigt som jag känner mig svag. Balanserar på något sorts snöre. På ett sätt är jag tacksam för allt som hänt, det har gjort att jag kan reagera och hantera svåra situationer.

En av mina favoritserier är The Walking Dead, brukar tänka mycket på den serien när jag grubblar över mitt mående. Låt säga att världen skulle gå under eller att en stor katastrof skulle inträffa, då är det bra att kunna reagera. Inte bryta ihop och bli helt hjälplös. Då vill jag ha kunskap om hur man ska överleva, vilka föremål som är bra att ha hemma, hur man gör upp eld och vad man kan äta ute i naturen. Jag vill då vara mentalt stark och förberedd. Och om man varit med om trauman, är man mer härdad än andra människor, vi tror vi är svaga men egentligen är vi väldigt starka och har egenskaper som inte andra har.

Mvh Pauline Brunosson