Egentligen är det otroligt, ja magiskt!
Vilken snillrik skatt vi förfogar över vi människor som lojalt lotsar oss genom livet. Jag tänker på hjärnan, och allt som sker däruppe högst upp i panncentralen.

Vi är ganska noga med att serva bilen och se till att allt fungerar så att den tar oss framåt i tillvaron. Men är vi lika noga med att se till att hjärnan mår så bra som möjligt? Det finns ju inga reservdelar att få tag på om den kraschar, så egentligen borde vi kanske vara mer rädd om den.

Det finns ju faktisk mycket man kan göra för att vara snäll mot sin hjärna. Vila när den signalerar att vi är trötta, eller byta miljö om den signalerar längtan efter att se något annat en stund. Äta mat som hjälper den att prestera, mer grönsaker, mer frukt.

Se till att komma ut och röra på oss varje dag, det är en oslagbar present till oss själva som gör att vi blir piggare och sover bättre.
Lyssna på skön musik eller någon podd med ett intressant innehåll, som ger hjärnan nya input, den gillar variation.

Är vi riktigt trötta, är en sjö eller en skog det bästa vi kan erbjuda hjärnan. Kravlöst och stärkande! Där i tystnaden kan vi stilla oss, lyssna på naturens ljud och bara vara.
Tanka ny och gratis energi.

Sen kan vi återvända till omgivningen marinerade i ”lugn- och ro-kraften” vi fått.

Var rädd om din hjärna, den ska serva dig i många år framåt!