Stor tack till Ann Tavelin för mycket pedagogiska lektioner om WordPress!

Vad är WordPress?

I den här videon får du en kort introduktion till WordPress content management system och visar varför det är det mest populära webbpubliceringsverktyget idag.

 

Hur fungerar sidor och menyn i WordPress

Här bekantar vi oss lite med WordPress användargränssnitt och vi tittar på det färdiga temat som följer med i installationen. Vi talar om vad skillnaden mellan sidor och inlägg är och hur man skall välja mellan dessa två verktyg för att publicera information. Vi tar också en titt på hur man kan styra menyn på sidan så man kan få undermenyer eller så kallade rullgardinsmenyer om man går med muspekaren över en länk.

 

Inlägg och kategorier

Här visar vi dig grunderna i hur du bloggar och skapar inlägg samt kategorier i WordPress.

Sköt om din webbplats- lär dig att uppdatera!

En kort instruktionsfilm om hur du uppdaterar din webbplats (WordPress, tillägg/plugins)

 

 

WordPresstips: Ta bort kommentarfält, länka till sidor och dokument

Några enkla grundmoment i WordPress som ändå inte är alltför lätta att lista ut som nybörjare. I denna instruktionsfilm lär du dig: – Hur du skapar sida och inaktiverar kommentarer – Länka till en sida på webbplatsen – Länka till en sida ute på Internet – Länka till ett dokument

Skapa och hantera en meny i WordPress

En liten instruktionsfilm om hur du skapar och hanterar menyn i WordPress. Så här enkelt ändrar du i menystrukturen och skapar en rullista.

Ta kontroll med Page Builder by Site Origin

Vill du ha kontroll över din layout i WordPress så passar tillägget Page Builder by Site Origin alldeles utmärkt. Här kan du publicera bilder och texter i kontrollerbara boxar och rader, flytta innehåll samt publicera widgets på ett enkelt och smidigt sätt.