Jag har inte tid! En trist tanke som jag så ofta tänkte förr, innan utmattningen.

En tanke som kom allt oftare, och skavde allt djupare i mitt livs väv. En tanke som blev till verklig, upplevd stress och successivt drev mig in i sjukdom.

Sanningen är att tid är det enda vi har som är rättvist fördelat. Alla människor har 24 timmar per dygn till förfogande, såklart med olika liv och olika förutsättningar.
Men om vi börjar i tänket, så är gör det också skillnad HUR vi tänker om vår tid.

Glöm inte att tankar påverkar vår hjärna så till den milda grad att vi ofta tror att allt vi tänker är sant.
Och om vi försiktigt börjar att prova tanken, ”jag har tid” så kanske känslan i kroppen blir en annan.
För mig blev den det. Såhär några år efter utmattningen tänker jag ofta ” jag har tid för det som är viktigt”. Och då mår jag mycket bättre, eftersom jag också insåg att det känns bättre att byta ut mina måsten mot vill. Det gör en stor skillnad i känsla att tänka att ”jag vill gå till jobbet” istället för att ”jag måste”, eftersom jag faktiskt har gjort ett aktivt val. Och det är mycket skönare att tänka att ”jag vill ge mig ut och springa” istället för ”jag måste springa” precis som om någon tvingar mig.

Vad vi tänker och vad vi säger påverkar vår känsla och vår energi i kroppen.
Och energin i kroppen är jag intresserad av att den ska vara så hög och klar som möjligt!
Jag har blivit mer ekonomisk med mina timmar och minuter, jag slarvar inte längre bort mina stunder utan är noga med vad jag lägger min tid på.

Energibudgeten är en central del av mitt liv, inför varje vecka stämmer jag av med mig själv vad jag behöver för att hålla den i balans.
Eftersom jag reflekterat mycket kring vad som tar energi försöker jag minimera detta. Som onödig stress. Jag bokar inte längre upp alla dagar i veckan, det tar för mycket kraft av mig. Min hjärna behöver vilopauserna, andrummet emellan. Då fyller jag på.
Jag har hittat mina källor till energi, sånt som fyller på och gör att jag känner livet i mig i varje cell.
Tankarna kring våra energikällor har jag samlat i boken ”Vitsippsströssel och fågeltwitter”.

En inspirationsbok där du som läser själv kan fundera kring vad som ger dig energi.
Just nu spelas min bok in som ljudbok. Det ska bli spännande att se och höra hur resultatet blir! Jag hoppas kunna inspirera dig och många fler att reflektera kring vårt dyrbara liv och vad vi lägger vår tid på.