…och vad ska detta handla om? Jo, om ett av mina framsteg, även fast det kan tyckas vara litet och obetydligt för alla andra utom mig.

Jag tänker skriva om en förändring och justering jag har gjort – bara för att utan den fungerar inte jag eller min kropp alls och det blir extra tufft att hantera min UMS och hjärntröttheten.

Innan jag blev sjukskriven så kan jag krasst säga att jag slarvade rejält med att äta frukost. Min frukost bestånd enbart av kaffe med mjölk. Nja…kanske att jag kunde få i mig en drickyoghurt eller sleva i mig lite kvarg i all hast men det tillhörde undantagen. Annars var det en kopp på morgonen och en kopp på jobbet innan arbetet startade.

 

Nu när jag är en bit in i min sjukskrivning så har jag insett att min kropp mår bra av att ta det väldigt lugnt, vara här och nu och att det är viktigt för mig att få en lugn start på dagen och att i den starten måste det ingå frukost och att den frukosten måste få ta sin tid.

Det har inte varit lätt att komma till den insikten då jag annars var den som gjorde allt på en gång ,sparar ju tid på så sätt samt att jag gärna påbörjade ett projekt innan ett pågående projekt var avklarat. ”Ska jag vara effektiv så ska jag! Äta frukost har jag liksom inte tid med och jag står mig till lunchen! ”Ja det var sådana resonemang jag hade ang mina morgonrutiner.

Tänk vad fel jag tänkte och prioriterade då, men det får jag skriva om i ett annat inlägg. Nu är det frukosten det handlar om.

Jag har märkt att om jag dukar upp frukosten fint på en bricka och gärna tänder ljus så hjälper det mig att ta det lugnt och njuta av måltiden istället för att ”slänga” i mig den som ett slags nödvändigt måste. Har jag ingen rehab inplanerad på förmiddagen så unnar jag mig ibland att äta en lättare brunch istället och den får också ta den tiden den tar. Lyxigt kanske du tänker nu…men för mig handlar det mera om att vara extra snäll och omtänksam om mig själv.

För mig är det här ett av mina framsteg.

Säkert har du något du har förändrat eller justerat i ditt liv…och om inte så varför inte göra en?

 

Tack för att du läste och jag önskar dig en härlig dag.

/ Maja