På sistone har det varit många tankar, oro och stress i hjärnan och kroppen. Vilket leder till ännu mer oro, värk i kroppen pga spänningar, huvudvärk, magont och mardrömmar. Det känns som man tappar balansen och sig själv. Jag orkar inte lika mycket. Jag vill bara stänga in mig och vara med mina djur och slippa måsten och människor. Jag är så oerhört tacksam över mina djur.
Hundarna finns alltid vid min sida, de tar bort så mycket ångest och jobbiga känslor. De kräver så lite men ger så otroligt mycket. Mina tankar går också mot framtiden. Hur covid-19 kommer existera och påverka oss alla, samhället och framförallt psykisk ohälsa.

   

På nåt sätt känns det som att alla vi som lever dagligen med psykisk ohälsa är förberedda mentalt, vi vet redan hur det känns och vad som krävs att leva med oro, ångest osv. Människor som inte dagligen lever med psykisk ohälsa måste ha det ännu tuffare nu tror jag. De vet inte hur de ska hantera alla dessa känslor. Vi vet. Vi är starka. Så vi kommer klara detta tillsammans. En dag i taget.
En timme i taget.
Så idag ska jag isolera mig, vara med mina djur och kolla på tv-serier och inte tänka på omvärlden. I alla fall inte på några timmar. Sen ska jag gå ut med mina hundar och gå en långpromenad, rensa tankarna och komma tillbaka lite starkare. /P