Har du också svårt att komma till skott eller att slutföra saker? Samma här. Ständigt. Min projektkyrkogård är nog större än Sveriges yta, om man skulle mäta ut den i ytmått. Det stör mig att engagemanget eller tron på projektet aldrig räcker hela vägen i mål. Det får mig att känna mig misslyckad och otillräcklig.

Jag gillar ju att komma på idéer och dra igång saker med buller och bång. Var tappar jag sen lusten? Varför? Mycket hänger nog på dåligt tålamod, att jag lägger ner innan det hunnit jobbas in till en vana. 14 dagar har jag hört ska vara en siffra då muskler och kroppens belöningssystem ska ha programmerats klart. Pallar jag inte ens 14 dagar? Borde jag kanske sätta upp en större belöning till mig själv när jag ska få in en ny rutin i livet? Men hur gör man om det är något man inte ska göra dagligen? När är man färdigprogrammerad då? 14 gånger?

Jag behöver nog fördjupa mig i det här. Idag är det regn/snö och slaskväder. Den här eftermiddagen ska jag dedikera till att lyssna på ljudböcker om motivation, tålamod, inte tappa tråden och allt vad det nu kan tänkas heta. Ingen tv eller så. Enbart böcker i någon form. Klockan 20 ikväll är deadline och efter det får jag titta på någon serie eller annat. Då får jag dessutom belöna mig med de röda vindruvorna jag la in i frysen igår kväll. Frysta frukter och bär är minst lika gott som glass och känns lite nyttigare.

Åh, jag fick ett sådant bra skrivtips häromdagen, apropå att inte tappa tråden och så. Jag skriver nu på ett, hör och häpna, nytt projekt 😜 som ska bli min första färdiga bok. Mina noveller och historier om övernaturliga saker får vänta för den här tar all plats nu. Att skriva handlar ju verkligen om att lägga regelbunden tid på det och få det gjort. (Som gjort för mig….)

En kurs jag går i ämnet lärde ut att man kan programmera in en musikalisk trigger för att få igång skrivandet. Det är en helt fantastisk metod ju! Jag gjorde en spellista med 25 minuter instrumentala låtar och sen en favoritlåt med sång på 5 minuter och sen 25 minuter till med instrumentala låtar.

Inga yttre distraktioner. Bara låta orden forsa ut helt oredigerade och utan koll på kvalitet. Favvolåten mitt i är en paus då man ska göra något annat. På den dryga timmen får jag till runt 1000 ord hittills varje gång! Oredigerat, visst. Har aldrig varit med om maken! Jag har kört tre sådana pass hittills så vi får väl se om det blivit en ny vana när jag kört elva till. 😁 DÅ ska vi snacka belöning! Musiktrigger äger!