Hej!

Cecilia heter jag. Fru, tvåbarnsmamma och en av Balans nya bloggare. För drygt 4 år sedan fick jag utmattningssyndrom och blev heltidssjukskriven. Under min sjukskrivning fick jag också diagnoserna bipolär typ 2 och fibromyalgi.

När jag blev sjukskriven läste jag mycket andras bloggar och inlägg, för att förstå mig själv bättre och i ett försök att inte känna mig så ensam i alla diffusa symptom. Det gav mig så mycket och har varit så viktigt. Därför har jag börjat skriva om min egna psykiska ohälsa och min återhämtning med träningen i fokus som ett viktigt verktyg. Men jag vill också starkt understryka att mår man dåligt är vilan fortfarande basen i återhämtningen.

Idag har jag precis börjat arbetsträna 10 timmar i veckan. Det går framåt med små steg i rätt riktning.

Jag skriver för dig som förhoppningsvis kan känna igen sig och få lite inspiration, men även för min egen skull då jag märker att jag mår bra av att skriva av mig. Jag vill också att du ska känna att du inte är ensam.

För det mesta tränar jag på Fjällboxen där jag också arbetstränar. Ett träningscenter helt byggt i trä, beläget på vår tomt, med utsikt över Sälenfjällen. Många av bilderna jag lägger upp är tagna där.

Träning är medicin. För mig, enligt forskning och för många andra. Den ersätter inte helt, men jag är övertygad om att jag mått sämre utan den.

Att få blogga för Balans är ett viktigt och kul uppdrag jag ser mycket fram emot. Häng med på min resa.

Ni hittar också min blogg här »