Efter mina ECT-behandlingar förra året mådde jag väldigt bra. Bättre än vad jag kan minnas på många år. Har säkert redan nämnt det. Flera gånger troligen. 😁 Jag kunde trappa ner medicineringen och känner en närvaro i mig själv som jag inte har när man är ”zombifierad” av olika antideppmediciner. Jag behövde verkligen dom medicinerna för att klara mig så jag menar absolut inget negativt med zombifieringen.

Mitt mående började bli sämre igen strax innan jul. Så pass sämre att det var märkbart även för folk omkring mig. Det hände ganska mycket då i livet och jag hade även covid i november. Många bäckar små kanske? ECT-behandlingarnas verkan kunde avta efter en tid, fick jag förklarat för mig när jag fick dom så det bidrog nog också till nedgången. Nu var jag i alla fall beredd på ett helt annat sätt än tidigare.

Den här gången visste jag att det finns ett fungerande sätt att få tillbaka det bra måendet. Det ger en helt annan push i kampen mot mörkret! Signalerna började komma och de röda varningslamporna började blinka, en efter en.
De självnedvärderande tankarna började bli övertygande igen, en meningslöshet över det mesta gjorde sig påmind, ångestattackerna började bli svåra, de allra sämsta och mörkaste tankarna började röra på sig igen, självisolering utöver fysiskt även digitalt.

 

Jag plockade fram det röda kortet från kylskåpsdörren och kontaktade mobila akutenheten på Karolinska (MAK). De ställde sina frågor och eftersom det inte var akut och jag fanns kvar i rullarna, kunde jag ta kontakt med öppna psyk direkt själv.

Sen var det bara att hålla ut i två månader och mota Olle i grind under tiden. Upp och ner. Ångest och nedvarvning. Det tär på orken och påverkar allt men eftersom jag visste att det går att få det bättre hade jag en ork och vilja att anpassa min vardag så det ändå funkade. Många saker kan ju göras på olika sätt. Målet kanske nås senare än tänkt men det kommer ändå nås. 🙂

Min läkare och jag gjorde en ny plan där jag justerar upp dosen på min antidepressiva medicin, lägger tillfälligt till en annan som ska få bukt med mina alltför stora nivåskillnader i upsen och downsen. Jag ska även få kolla mina värden ifall coviden eller annat har rört till saker. Räcker inte de åtgärderna så blir det ECT igen. Två veckor, sen är det deadline!

Känns som en bra plan, tycker jag. Trygg och bra. Tyvärr kommer den tillfälliga medicinen göra mig trött och kan ge en viktuppgång men jag ser det som ett pepp att röra på mig mer istället.

Jag får troligen medicinera på någon nivå livet ut och antagligen ta fler underhållsdoser av ECT men det är helt ok. 👍 Jag har ju massor med små delmål kvar att lösa här och där och en stor projektkyrkogård som behöver bli ännu större, hehe! 😁