”På sistone har jag bara velat stänga in mig i lägenheten. Orkar inte träffa människor, diska, plocka, greja hemma. Vill bara vara själv, med mina egna vanor och göra det jag tycker om.
Pyssla om mina växter, gosa med mina hundar och katter. Drömma mig iväg på pinterest och bland mina pennor som målar saker på papper. Målar hundar och karaktärer från tv.
Då slipper jag tänka på världen utanför. När jag har mina fingrar i jorden känner jag mig närmare moder natur. Se nya blad ”kläckas”.

Jag är nog inte ensam om att känna mig lite mer nedstämd när hösten är här. Jag försöker ge mig den ensamtid och lugn jag behöver men ändå utsätta mig för lite utmaningar då och då. Som att gå in på en mataffär trots att jag har social fobi, gå hundpromenad utan solglasögon, osv. Det är kanske helt vardagliga saker för andra men för mig kan det vara dagens utmaning.

Denna vecka ska jag på sysselsättning 2 ggr, tvätta, orka vika tvätt, sen ska jag nog åka till min stuga. Känner att jag behöver isolera mig i naturen ett tag. Bara vara, i naturen, bland naturens alla färger och ljud.

Det är då jag mår som bäst.”