Tillsammans med er blir Riksförbundet Balans bättre.

Det kan låta som en klyscha, något som vi bara säger för att det ska låta fint. Men vi menar verkligen vad vi säger, när vi säger: Lokalföreningarna inom Riksförbundet Balans betyder allt för oss.

Det är faktiskt så. För utan alla lokalföreningar så skulle inte riksförbundet finnas till. Vi behöver er men vi tror också att ni behöver oss.

För så här är det, riksförbundet vill hjälpa lokalföreningarna till att växa och att överleva. Vi vet att det i dag inte är helt enkelt att driva en förening. Eldsjälarna är få och orken och lusten finns inte alltid där. Riksförbundet Balans grundades för att det behövdes en organisation som värnade om alla oss med psykiatriska diagnoser som bipolär sjukdom, depression, utmattningssyndrom. Men det behövdes också en organisation som är till för de anhöriga. För vi vet att livet inte är helt enkelt men vi vet också, tack vare Balans, att vi inte är ensamma om att ha det så.

Riksförbundet behöver bli bättre på att stötta lokalföreningarna och vi vill att ni berättar för oss om det som händer och sker i er lokalförening. Har ni blivit beviljade ett bidrag från kommunen på en miljon men behöver hjälp att göra er av den? Eller måste man ha styrelsemöten varje vecka?

Vi vill så snart som möjligt träffa er lokalförenings styrelse över zoom. Kom in med ett par datumförslag och tider för ett första möte med oss.
Maila till: ulrika.sonander@balansriks.se

Riksförbundet vill skapa en större gemenskap med alla lokalföreningar och vi vill att vi samarbetar mer.  Om det är något ni funderar på eller behöver hjälp med så hör av er. Vi kommer i vår tur höra av oss till er oftare för att få veta hur allt är.
För om det är något som pandemin lärde oss så var det just det att det går lika bra att ta en kopp kaffe tillsammans över Zoom som att träffas fysiskt (okej det är inte lika kul kanske men det är ju ett smidigt sätt att kunna ses på). Med andra ord så är det enkelt för oss att komma till er oavsett var i landet ni finns.

I år firar också Riksförbundet Balans att det funnits i 25 år. Vi har väldigt säkra på att det finns personer i lokalföreningarna som har fina berättelser från tiden i Balans som man gärna vill berätta. Vi kommer att skapa en föreläsningsserie inför jubileet och samla personer som gärna vill berätta om sina minnen och upplevelser av Balans. Fundera gärna om just er lokalförening har någon medlem som vill berätta.

Tillsammans kommer vi skapa ett förbund där medlemmarna står på kö för att få engagera sig.
Så tack för att din lokalförening finns. Men kom ihåg, ni är inte ensamma!

 

Varma hälsningar
// Ulrika Sonander, Riksförbundet Balans ordförande
Johanna Höst, kommunikatör