Ett svartvitt foto på en bokskog i ett vinterlandskap.
Balansmedlemmen Arvid Nilsson från Malmö är en av de tre vinnande konstnärerna i tävlingen My heART som GAMIAN Europe anordnade.
– Det var min flickvän som var drivande att jag skulle skicka in bilden så det är tack vare henne, säger Arvid.

Av 55 deltagande konstnärer från hela Europa valde juryn ut tre vinnande konstnärer och deras alster. Arvid Nilsson från Malmö deltog med sin svartvita bild på en bokskog i vinterlandskap.
– Jag tycker om att fotografera och hålla på med bilder men har aldrig ställt upp i någon tävling tidigare. Jag fotar för skojs skull, säger han.

För att lyfta medvetenheten kring psykisk ohälsa och psykiatriska diagnoser anordnade Riksförbundet Balans europiska samarbetspartner GAMIAN-Europe en konsttävling över hela Europa. Tävlingen pågick under hela sommaren och avslutades i augusti och gick under namnet My heART. Tävlingen var öppen för de som själva har erfarenheter av en psykiatrisk sjukdom och psykisk ohälsa samt var medlem i en organisation.
Arvid och hans flickvän är medlemmar i lokalförening Balans LIBRA i Skåne och det var också så som informationen om tävlingen hittades.
– Jag har bipolär sjukdom och det var min flickvän som var in på LIBRAS hemsida och hittade information om det här. Då blev vi blev medlemmar i LIBRA och min flickvän var drivande i att jag skulle skicka in en bild, jag tyckte det lät spännande, säger Arvid.

Bilden som Arvid vann med heter Forest. Men ett misstag vid inskickande av bidraget gjorde att bidraget numer heter Forst.
– Jag döpte bilden till Forest, skog. Men när jag skulle skicka in allt så blev det något fel och jag fick göra om det och då stavade jag tydligen fel, skrattar Arvid.

Arvid Nilsson med flickvännen Linnéa Lindqvist Fant

Men en felstavning spelar i dag mindre roll. Vinsten i tävlingen är en resa värd 1000 euro till någon av storstäderna Madrid, Florens, Amsterdam eller till en plats i ens eget hemland.
– Min flickvän vill väldigt gärna åka till ishotellet i Jukkasjärvi. Så vi åker kanske dit för att det var min tjej som drog i allt det här och hon vill verkligen dit, säger Arvid.

Efter den här vinsten, känner du att du fått ökat intresse för att fota nu när det gick så bra den här gången?
– Ja jag tycker det är kul och jag tror att det kommer bli mer fotografering framåt absolut. Men jag tror fortfarande att jag kommer hålla på med det lite såhär som en hobby, att fota tycker jag är avkopplande, säger Arvid.

Den 5 oktober klockan 15:00 anordnar GAMIAN Europ en webbsändning med de vinnande konstnärerna och deras bidrag.
Vill du se sändningen, som är gratis, och höra Arvid berätta om sitt foto registrerar du dig via länken.