» » » Balans-Nytt nummer 3

Balans-Nytt nummer 3

Kategori Nyhetsbrev | 0

Riksförbundets Malmö konferens 2017- föreläsningar och det arbete vi har gjort.

Läs hela Balansnytt September 2017 – nr 3 här >>


Ordförande har ordet

Förr eller senare kommer vi alltid in på medicin! Och biverkningar! Och om man kan göra något annat än att ta medicin?

För egen del säger jag att jag är stabil med medicin. Att mitt liv är bra och att jag är glad. Kanske inte lycklig, euforisk eller manisk, men har ett bra liv. Jo, det finns biverkningar, håravfall, darrningar och ibland väldig trötthet. Sömnsvårigheter!

På söndagskvällen när jag fyller på mina dosetter, ja två behöver jag, tänker jag på hur bra det blivit sedan jag fick diagnosen. I den röda dosetten finns morgontabletterna, stabiliserande, antidepressiva och sköldkörtelmedicin. 13 olika vitaminer och mineraler kan jag trycka ner. Två olika specialsorter är så stora att de inte går ner. De ska tas tre gånger om dagen. I den blå dosetten finns kvälls- och nattmedicin och extra mot ångest ifall, ifall. Något att somna på, insomningstablett och Litium som jag tar på kvällen i förhoppning om att inte skaka som jag gjorde tidigare.

Kan jag göra något annat? Stickning. Meningsfullt arbete, (Balans). QiGong och en samtalsgrupp om livets mening. Bra mat och ingen alkohol.

På söndagskvällarna är jag som mest tacksam:

Inga suicidtankar, ingen hypomani eller mani, ingen depression och oftast kan jag sova!

Allt gott Simone Gynnemo