» » » Referat: 5 år, 20 år, jubileum och årsstämma 2017

Referat: 5 år, 20 år, jubileum och årsstämma 2017

En referat av Simone Gynnemo

 

Tack att du och din förening var representerade vid högtiden!

Tack till alla inbjudna gäster som delade sina erfarenheter och sitt engagemang i föreningens tillblivelse och förbundets möjligheter.

Det är mycket arbete och planering innan ett arrangemang av den här karaktären. Lokaler, hotell och resor ska bokas. Inbjudningar ska bli rätt och all förtäring ska inhandlas. Det ska bokas in trevligheter och nödvändigheter som årsredovisning, budget och propositionerna ska vara rätt hanterade. Den här stämman, stämde allt. Projektgruppsarbete fungerar!

Även den här stämman gick det åt mycket mackor  och choklad, enkelt fixat, sa Helena Olsson. Tack! På den Grekiska restaurangen sa man, lätt fixat, när vi bad att få boka middag för 60 personer. Tack! På vårt hotell hälsar man oss alltid välkommen och säger lätt fixat! Tack!

Vi har fått möjlighet att testa en app som kan vara en kommunikation mellan oss som har egen erfarenhet och våra vårdgivare. Det är företaget ”Bipopular” som tagit fram den. Vi har tidigare träffat Veronica Schelin och nu var Patrik Lorentzson hos oss och presenterade den på riktigt. Det vill vi tacka för!  Om du också vill ha den i din telefon hör du av dig till kansliet så fixar vi det.

Hasse Brontén, polisen, ståuppkomikern, föreläste om sin pappas bipolaritet och självmord.

Om man vill se Hasses föreställning Bipopulär får man ta sig till Norra Brunn i Stockholm. Vi fick smakprov därifrån, men också ett ömsint porträtt av en älskad och ibland lite ovanlig pappa. Vad sägs om en smygning på kaktusar i Spanien eller om det senaste Parisiska modet där gardinerna hänger upp och ner i vardagsrummet. Stort tack till Hasse!

Nu ska vi fortsätta arbetet med att stötta alla våra lokalföreningar. Vi ska försöka bilda fler. Vi ska utbilda, utveckla och medverka. Vi har en omfattande verksamhetsplan och en ganska liten budget.
Viktiga påminnelser

 

  • betala medlemsavgiften
  • ändra din adress om du flyttar, vi får många brev i retur
  • anmäl e-postadress, portokostnaderna kommer att höjas och vi vill gärna skicka medlemsbrevet med e-post till dig

 

Allt gott och vi ses!

Simone Gynnemo, ordförande i Riksförbundet Balans.