» » » Nya ”Djävulsdansen” om att leva med psykisk ohälsa i sin närhet

Nya ”Djävulsdansen” om att leva med psykisk ohälsa i sin närhet

Kategori Anhörig | 0

Den 8 september återkommer SVT:s dokumentärserie “Djävulsdansen”. Den förra säsongen  handlade om hur det är att leva nära någon med beroendeproblem. I den nya säsongen skildrar programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund människor vars närstående lider av psykisk ohälsa.

djavulsdansen-ny1280-jpg

– Efter den första omgången av “Djävulsdansen” var det så otroligt många som hörde av sig och den största gruppen, utöver alla medberoende, var de som vuxit upp med psykisk ohälsa. På många sätt är det väldigt likt att leva med en missbrukare eftersom det rymmer mycket skam och skuld”, säger Ann Söderlund i ett pressmeddelande.

I serien berättar anhöriga om djupa kriser, men också om hopp, glädje och kärlek.