Bli en kuddis2020-08-10T12:06:24+00:00

Bli en Kuddis

”Om man vill bidra till en bättre värld så är detta ett väldigt fint sätt. Att ge pengar till olika hjälporganisationer är också ett sätt men att få hjälpa genom att ge av sin egen tid och kärlek direkt till en annan person känns underbart i hjärtat och otroligt meningsfullt”

Mirjam Sandström Melin, Kuddis sedan 5 år tillbaka

Mirjam Sandström Melin, KUDDIS sedan 5 år tillbaka

Det är inte alltid lätt att se en nära vän eller anhörig gå igenom en depression.

Kommunikationen mellan Kuddis och personen som ges stöd sker på regelbunden basis. Kontakten sker genom email, SMS, telefonsamtal eller över en kaffe. Relationen kan vara mer eller mindre aktiv i perioder beroende av personens behov. Relationen är inte tidsbegränsad, vilket är unikt och särskiljer Udda från andra pro-bono organisationer som jobbar mot psykisk ohälsa. Dessa relationer bygger besående band långt efter att tillfrisknad infunnit sig.

Volontärsamordnaren på Udda ansvarar för kontinuerlig uppföljning av matchningar. Volontärsamordnaren fungerar även som stöd, bollplank och informationskälla till Kuddisar vid svåra eller kritiska situationer där även professionell hjälp behövs.

Att få verka som Kuddis genomgår alla volontärer en endagsutbildning. Kursen innehåller aktuell statistik, evidensbaserad forskning, samtalsteknik och Udda:s värderingar och målsättningar.

Sedan maj 2014 har cirka 500 personer varit i kontakt med Udda. För tillfället är över 100 personer aktiva i Kuddis-programmet.

Intresseanmälan – Bli en Kuddis

Fält markerade med * är obligatoriska.

    SENASTE NYHETER:

    Till toppen