Njuter av ledighet eller ska jag säga arbetslöshet nä jag väljer ledighet för livet som arbetslös blir bara två månader lång. I mitten av november tackade jag Ja till en tillsvidareanställning som aktiveringspedagog inom socialpsykiatrin här i Borås. En ny verksamhet med två aktiveringspedagoger som ska jobba mor vuxna med psykisk ohälsa på liknande sätt som jag gjorde med mitt hälsoprojekt som avslutades i oktober. Så glad för detta så sedan dess så njuter jag av att ta hand om mig själv landar bygger mig stark inifrån och ut. 

Tänk resan har varit lång närmare 17 år har jag kämpat och kämpat tur jag inte hade en aning om vilken resa jag skulle behöva ta mig igenom när jag vid den här tiden för 17 år sedan totalt klappade ihop både fysiskt psykiskt där både jag och mitt hem var rena misären. Många gånger ville jag ge upp vården dömde ut mig som en person som var så svårt psykiskt sjuk att jag aldrig skulle bli frisk jag skulle behöva leva mitt liv som sjukpensionär på ett psykiatriboende för jag behövde tillgång till personal dygnet runt. 

Men jag ville annat jag visste hela tiden det var dom som hade fel och inte tvärtom jag släppte aldrig taget om det där som kallas för livet. På något sätt så har jag känt ett otroligt lugn sedan jag tackade ja till denna dröm tjänst som jag ser den som. Resan hit var som jag delat med mig allt annat än enkel men så värd det och jag är så glad för de som såg mig bakom det sjuka såg att det fanns något där att hjälpa mig plocka fram men oavsett hur mycket stöd och hur värdefullt det var så var det jag som gjorde jobbet med kloka vänner och personer som stöd. Bättre julklapp än att lugnet lagt sig och att jag är hemma igen på så många sätt kunde jag inte fått, min resan fortsätter. Får jag så fortsätter dela med mig här ett tag till  för Balans och en dag skulle jag inte bara vilja dela med mig i blogg utan skriva en bok så om någon har lite tips råd hur jag kan gå vidare med den tanken så dela gärna med er. 

Glöm nu inte alla kan mer än man tror det går att hitta sina vägar för att nå dem men man måste vara beredd att göra jobbet som krävs ingen kan göra det åt någon annan men man kan få stöd hjälp för att göra jobbet.

 

Ha en fin helg och Lucia så hörs vi snart igen själv ska jag  njuta av en långhelg i Stockholm hos min familj som bor där.