Balansbloggare: Malin Jönsson2020-02-27T10:24:58+00:00

Livets händelser och dess påverkan på mitt psykiska mående

När man som jag är en känslig person kan händelser i livet kännas extra stora. Ibland blir det tom övermäktiga. Händelser kan ju vara både  positiva och negativa. Min plan är att nu när allting känns ännu mer, på gott och ont, jag har ju avslutat min medicinering så får jag vara noggrann med att fortsätta med min träning istället. Den blir extra viktig. Känner att jag mår mycket bra av den faktiskt. Det har blivit tydligt för mig. Så det är min plan för att må bra på ”naturlig” väg.

Den senaste livshändelsen, som var en positiv sådan var att min syster fick barn. En son. Han ska heta Phillipe. Jag är en mycket glad och stolt moster.

/Malin

maj 22nd, 2020|

Uppdatering  7/ 5 – 20

Faktiskt har mitt bra mående hållit i sig. Motionerar fortfarande, försöker hålla  en bra balans på den. Mår faktiskt mycket bra av den. Kanske är det ett vinnande koncept för mig.

Jag är så tacksam för detta. Har gått ca 2 månader nu med detta bra mående i balans, ingen mani. Vår och sommar är ju trots allt en bra period att motionera ute på, fast man får ju hålla avståndet. Har varit bra att jag går ut så tidigt på morgonen med tanke på detta.

Så mycket positivt.

Har varit ett nöje att dela en period av min vardag hos Riksförbundet Balans.

Hoppas det kan vara till någon hjälp.  Hade varit väldigt bra ☺️

Vill önska en trevlig vår/ sommar trots rådande omständigheter med Corona.

 

Hälsningar

/Malin Jönsson

maj 7th, 2020|

April-en liten uppdatering…

April – 2020, solen värmer och ger mig energi och mer hopp.

Motion har blivit ett dagligt inslag i min vardag.

Varje morgon ca, 8.00 börjar jag.

Jag gillar att utmana mig själv, så min runda har successivt blivit längre.

Nu har rundan blivit ca 8 km lång.

 

Har tänkt på att försöka ha balans i detta också, är rädd att krascha som jag gjort med mycket annat. Så försöker ”bromsa” mig själv lite.

Jag minns att detta med att bromsa var något jag fick jobba med på behandlingshemmet i Falköping. Då kändes det mycket mer frustrerande. Men jag är glad att jag har med mig metoden som fungerar bra mot min hypomani. Denna metod är också A och O nu när jag inte har några som helst mediciner kvar. Det var ett personligt beslut eftersom jag fick så mycket biverkningar av den, samt att den blivit mindre effektiv mot mina symtom.

Så just nu känns livet på topp, ska jobba för att det blir så en längre period, att det håller.

 

april 17th, 2020|

Solsken och värme är alltid välkommet

🌞

Nu är det äntligen vår, på alla sätt och vis, inte bara enligt almanackan.

Jag har märkt att jag liksom många med psykisk ohälsa, mår bättre under den här tiden.

Idag åkte jag med min sambo ett ärende till Mariestad eftersom vi fått en tid på sjukhuset.

Passar på att ta en promenad i hamnen, strosa omkring och njuta av dagar som dessa.

Passar även  på att besöka glassmagasinet. Önskar fler dagar som dessa.

/Malin

april 7th, 2020|

Corona-tider i samband med psykisk ohälsa…

Här kommer min lilla reflektion…

Att det är Corona tider är ju ett stort problem för alla. Men påverkar det oss med psykisk ohälsa extra mycket?

Det är frågan som jag ställde mig häromdagen. Vården är extra ansträngd i nuläget och det är svårare att nå fram till den. Oro i världen, oro hos oss alla. Kanske extra hos de som redan lider av oro och ångestsjukdomar. För egen del har detta inte påverkat mig så mycket. Självklart följer jag rekommendationerna kring detta. Har däremot inte fått ökad ångest.

/Malin

mars 19th, 2020|

Akutpsykiatrin gjorde mig besviken idag. Akut??

Mitt samtal till akutpsykiatrin blev en stor besvikelse och fick mig att må sämre.

Ringde till akutpsykiatrin idag, eftersom jag har börjat må mkt sämre. Det blev två samtal med olika sköterskor. Kvinnan som jag först pratade med ifrågasatte i princip varför jag ringde. Hon avbröt mig när jag berättade. Tyckte också jag skulle vända mig till mobila teamet som jag tillhörde. Jag lade på och ringde dit. Tyvärr var det stängt. Då ringde jag tillbaks till akutpsykiatrin. Fick prata med en man, han avbröt inte men tyckte också jag borde vända mig till mobila teamet. Jag sa att det var stängt. Han beklagade men sa att jag skulle ringa dit imorgon istället. Då frågade jag vad de hade att erbjuda på akutpsykiatrin. Han sa att man kunde få stödsamtal men inte prata med läkare, då måste man ha remiss.

Tycker att det systemet verkar brista. För det första heter det Akut… psykiatri och då ska man väll inte känna sig bortmotad innan man knappt hunnit säga något. Dessutom kan man inte i ett Akut läge få en remiss eftersom vuxenpsykiatrin inte har öppet senare än 16.00.

När man har en psykisk sjukdom så är det en sjukdom likt andra, där kan man få akut hjälp vid behov. Man ska inte straffas för att sjukdomen råkar vara psykisk. Hade hoppats att Sveriges sjukvård kommit längre i detta. Man ska inte bolkas fram och tillbaka utan hjälp i ett så utsatt läge.

Mådde som sagt sämre än innan jag ringt. Det är ingen vård. Har också varit med om dåligt och oförstående bemötande innan. Men det finns bra också. Väldigt bra. Beror på vem man talar med.

Hoppas på en bättre utveckling även för oss med psykisk ohälsa. Vi är ju på väg med mycket inom detta trots allt.

/Malin

mars 12th, 2020|
Korta fakta

Namn:
MALIN JÖNSSON

Bor
:
Töreboda

Ålder:

33

Aktuell med:
Kommer att blogga om din vardag med bipolär sjukdom. Om upp och nergångar samt tiden däremellan.

 

Det är vi som är Balansbloggarna
Ansök om medlemskap