Balansbloggare: Malin Jönsson2020-09-29T07:13:08+00:00

Min riddare

Min riddare William Gabrielsson ❤

Hela min familj är ganska neurotisk lagda. Mina föräldrar är tandläkare  och de har alltid predikat hur viktigt ordning och reda är i tillvaron. De har varit mina förebilder och deras värderingar har jag som är  en av deras döttrar fått med mig.

Jag har också alltid haft lätt att känna empati och bry mig om andra , även oroa mig för andra, jag har alltid varit lite känslig och oroligt lagd. Haft lätt att uppfatta mindre saker och detaljer i tillvaron.

Efter de olika trauman jag upplevt som väldigt jobbiga tidigare i livet valde jag att sätta mig själv och egna prioriteringar på halvfart.

Jag var trött och tänkte mycket på det som varit samtidigt som jag oroade mig mycket kring det mesta. Min sinnen och känslighet hade skruvats upp efter de olika jobbiga händelser jag upplevt. .

För ca 1 1/ 2 år sedan bestämde jag mig att det fick vara nog,  jag behövde tänka på vad jag själv ville och mina egna livsmål. Jag och min läkare hade också diskuterat barnfrågan. Något jag ville och kände mig redo för. Jag visste att jag behövde göra stora livsförändringar för min egen framtid och tyvärr innebar det även att bryta upp ett från min sambo där kärlek från min sida inte funnits under flera år .

Den här bilden från lokaltidningen tycker jag själv är den viktigaste. Som på ett sätt bidrog till att vi träffades.

Detta var inte populärt hos min sambo men jag var tydlig med att berätta hur jag ville göra tidigt. Sedan började jag titta efter en fin man som kände likadant. Jag fick ett tips från min mamma, hon lämnade över lokaltidningen där det stod en artikel om  William Gabrielsson som nyligen öppnat en populär mobil och databutik som låg i samma hus. En granne berättade en dag att William skulle bli våran granne. Jag och min nya granne William började skriva till varandra och efter en tid bestämde vi oss för att träffas hos honom.

Tycke fattades tidigt gör varandra och det var efter några ytterligare träffar med William som jag själv bestämde mig för att satsa på denna fina man. Idag bor vi ihop och samarbetar både hemma och jag bidrar även som administratör.
Administratör för butikens med namnet ITS MOBILs Facebook och hemsida.
Förutom kärleken till varandra delar lika intressen såsom teknik, musik och att vi båda uppskattar god mat mycket. Mitt liv och vardag  har ändrats totalt till det bättre. ❤👌
I samråd med min läkare har jag satt ut alla mina mediciner efter att det uppmärksammats att när min vardagssituationer ändrats har mitt mående blivit bättre och bättre och är idag helt bra. Likt andras mående. Känns väldigt bra idag.
Jag har en bra kärlek och livspartner och känner störst hopp någonsin. Dessutom bra sysselsättning som jag är relativt kunnig inom redan från början. ❤❤❤
Jag är så nöjd och Tacksam för William och att han finns med mig i mitt nya liv och vardag…🌞❤

 

 

oktober 7th, 2021|

Mina texter från min blogg Bipolär resa hos 1177 Vårdguiden blev en bok

Jag har länge funderat på att skriva en bok. Det är ett mycket tidskrävande och ganska omfattande arbete, det vet jag eftersom jag tidigare har försökt.

Den 25:e april i år fyllde jag 35 år.   Igår  blev jag även firad av min familj och William, vi var hos min syster i Skövde.

Jag fick en mycket fin present av min pappa, blev lite rörd över det jobb han lagt ner på att göra en bok av mina skrifter från 1177 Vårdguiden.

En person som jobbade med publicering av olika bloggar hos 1177 Vårdguiden hörde också av sig i veckan och frågade om något behövde uppdateras i artikeln om mig. Jag svarade att jag gärna vill ha det/ låta det var a som det är i den artikeln. Samtidigt som jag berättade att jag idag är medicinfri och har en fin relation med en man som stärker mig och visar stor respekt.

Samt att jag får möjlighet att komma till min rätt prestationsmässigt i vårat samarbete med hans företag ITS MOBIL. SAMMANFATTNINGSVIS jag är mycket glad, lycklig och tacksam för detta livshopp! Tack för att du är just du min fina man . ❤😊

Här är bilder på min bloggbok som min jag fått i present av min far. Livet och livsresan fortsätter härmed fast med bättre livsförutsättning och största hoppet någonsin. Är så tacksam.

Min diagnos är fortfarande oklart men mitt mående är bättre än någonsin. Och jag ska ju gå på just det enligt min läkare. Mående och symtom istället för att fokusera för mycket på just diagnosen som är ett verktyg för att kunna hjälpa vid dåligt/ sämre mående. Jag njuter av livet och mitt nya hopp tillsvidare. 😊🥰❤

 

maj 18th, 2021|

Tro , hopp, kärlek,…Samarbete och ansvar…❤

Idag är jag 34 år, har minst antal sorters psykofarmaka någonsin( citalopram under PMS) och har bestämt mig för att leva livet fullt ut, äntligen…

Jag bor med min kärlek , kanske fel att säga men den jag tror mest på och har känt mig attraherad av på riktigt…Inte för att jag inte tror på mig själv utan snarare för att jag måste ge mig denna chans efter alla år och eftersom jag har insett att jag inte är en person som ger upp någonsin.

Jag har blivit en starkare person något som min läkare också har sett och är glad åt.

Jag har haft min läkare i omgångar ändå sedan tonårstiden nu är hon på väg in i pension.

Jag uppskattar henne mycket och hon är och har ALLTID en god lyssnare. 💖

Eftersom jag inte trivts i relationen med mitt ex, som jag berättade, under ca 2 års tid.

Jag fick nog och ville inte leva i en relation där bara en (jag) hade livsmål emellanåt då jag hade ork eftersom jag i princip fick agera vårdpersonal, hembiträde osv åt mitt ex.  🥰 samtidigt som jag inte fick störa honom.

Det som hände ca år 2020 var att jag tappade alltmer känslor. ❤

Jag ville bara bort. Men jag har aldrig gett upp, är faktiskt ganska stark, efter allt.

Så jag sa ärligt att jag kommer ge kärleken en ny chans eftersom jag inte vill ge upp. Jag gick ut på Badoo, men min sambo ville inte släppa vår relation, jag såg att han kollade min mobil och ändrade ständigt mitt lösenord men det blev många efter ett tag. Hade ingen annanstans att flytta men var som sagt mycket på badoo.

Jag märkte ofta ett avundsjukt beteende från min man. Trots att jag varit ärlig. Jag gick ofta till mina föräldrar eller var ute på motionsrundor.

Jag och William chattade lite via badoo under ett års tid. Kände först ett starkt intresse och attraktion av honom som många andra.

Kunde inte släppa honom fast jag fick höra elakheter från mitt ex. om både William och mig själv.

Känslan ökade och efter ett insåg jag att jag var jätte förälskad.

En granne berättade en dag att han faktiskt skulle bli våran nya granne. Det var då som Adam började gå ut med soporna och läget förvärrades.

Jag var ändå hoppfull. Idag bor jag med en mycket fin man han är mycket empatisk , musikalisk , driftig och mycket teknisk och teknikintresserad.

Är enormt lycklig , hoppfull och upplever minst stress någonsin…🙂❤

 

/Malin

april 13th, 2021|

Hemsidor och inredning

Min man William och jag har ägnat oss åt lite olika inrednings/hemmaprojekt.
En hemsida till Williams fina butik som reparerar datorer och telefoner och säljer tillbehör.
Jag har pysslat med hemsidan och William och jag har också tillsammans och med fin bärhjälp ordnat ett eget gym/tränings rum. (passar ju förresten fint) i dessa tider.
Det känns jättekul att kärlek och projekt går att kombinera. Jag kanske skulle satsat på eget företags- jobb/projekt redan från början eftersom jag hela livet har varit och är ganska kritikkänslig och envis som person (har svårt att samarbeta) och ta kritik samt är känslig och tar åt mig lät av olika kommentarer. Jag är lättkränkt.
Men det som är fint med personer jag uppskattar, respekterar och älskar är att det fungerar mycket bättre att samarbeta med dem.
Jag och William passar jättebra och samarbetar fint. Min syster Sanna är egenföretagare och pysslar med styling och inredningsprojekt samt fotar.
Hemsidan är under ständig utveckling då olika foton på produkter kommer läggas in samt ev. försäljning av Italiensk parfym, mycket spännande….
Här kommer lite bilder från projekten…inredning och hemsida…

mars 26th, 2021|

Kreativitet ett viktigt sätt att hantera känslor av ensamhet- under Coronapandemin…

Att jag ofta känner mig utanför och är ganska lättkränkt skulle kunna ha med min högkänslighet att göra. En gång sa en psykolog till mig att jag antagligen är högkänslig. De partners jag har haft en relation med har alla varit kreativa på något sätt. När jag tänker på det nu i efterhand har alla också uppskattat musik och kunnat sjunga. Jag uppskattar musik mycket men vågar inte sjunga eftersom andra då kan höra och jag har svårt för ev. kritik. Har OCD och höga krav i övrigt likt många med anorexia så är jag också  hård  mot mig själv.

Min första dejt som jag träffade i gymnasiet visade sig vara med i ett hårdrocksband som har spelat på Törebodafestivalen, häftigt!

Min andra relation var dålig pga att han inte kunde hantera sin aggression han hade en ADHD diagnos och var driven och kreativ . Adam kunde sjunga fint, honom hade  jag ganska nyligen  en relation med, som tog slut efter ca 15. Sammanfattningsvis  vill jag bara berätta att kreativitet I relationer verkar attrahera mig.

Min nuvarande relation med William ( som också är en mycket bra , musikalisk, sångare, driven och väldigt kreativ. Han har under 5 år sedan ha kom till Sverige startat ett fint företag här i Töreboda, med bra recensioner och han har verkligen ett driv utöver det vanliga. Det attraherar mig oerhört mycket. Go William! 😊❤

I morse,  jobbade han natt I butikslokalen som ligger vägg i vägg med lägenheten. Han hade redigerat en kort film med oss via ett redigeringsprogram  på datorn, det var väldigt fint och  romantiskt gjort. ”Jag smälter fullständigt!” Alla relationer har givit erfarenhet , men mest hopp känner jag i den med William, (nu i mogen ålder).

Älskar dig William!

Ha en fin dag, trevlig helg önskar vi ALLA andra kämpar!

/Mvh Malin Jönsson

mars 6th, 2021|

Vikten av ett rakt, respektfullt och fint bemötande för ALLA  patienter/ och patientgrupper…

Ja, detta med ett bra bemötande inom primärvård som är det första man söker sig till för bedömning och vidare hjälp är oerhört viktig.

En för mig bra vårdkontakt, har enligt mig detta förhållningssätt, i bemötande: rakhet, ärlighet, visar empati i bemötandet. Håller sig också till ett professionellt bemötande enligt riktlinjer och inte låter sitt privata mående såsom , stress ”spillas” över på patienterna , utan hålla ett likvärdigt , värdigt, respektfullt bemötande åt Alla. Också viktigt att en välvilja och driv och ambition och ett stort ansvar visas under varje enskilt vårdmöte.

Personligen har jag mått riktigt dåligt då min oro emellanåt vistats bort med någon slags hänvisning till min diagnos. Nej , orolig och noggrann som person har jag alltid varit  redan från barnsben. Det är en del av min personlighet och bör bemötas med respekt vilket iof alla olika diagnoser också bör. Det ska vara en hjälp i vård och behandling med en diagnos absolut inte en anledning till ett mindre bra bemötande eller mindre respekt. Det tycker jag är helt fel eftersom ”vård”,  heter just vård av en orsak.

Förtroendet mellan vårdgivare och patient kan annars ställa till det mycket i vårdkedjan. Och resultera i att man inte känner den tillit som är av jätte stor betydelse för en snabbare och säkrare diagnossättning.

Jag har haft ca 7 olika diagnoser som har ändrats eftersom de aldrig  stämt helt enligt vården genom åren.

Idag ska jag äntligen få traumaterapi mot det som hände i tonåren och som fortfarande grämer mig. Bättre sent än aldrig.

Jag har haft ca 7 olika diagnoser som har ändrats eftersom de aldrig  stämt helt enligt vården genom åren.

Har dessutom nyligen haft anorexia med ett  BMI på 16.9 i vintras ,med hårväxt på kinden och i nacken. Har alltid velat stå på egna ben samtidigt som jag bryr mig nästan för mycket om andra.

Nu har jag dock fått ”lite nog”,  är 35 och måste tänka på egen plan innan livet tar slut fullständigt.

Har dessutom nyligen haft anorexia BMI 16.9 i vintras ,med hårväxt på kinden och i nacken. Har alltid velat stå på egna ben samtidigt som jag bryr mig nästan för mycket om andra.

Det har medfört att jag öppnat ögonen och tyvärr blivit lite bitter samtidigt. Men jag ska göra mitt bästa för att istället kunna försöka fortsätta  bidra med dessa erfarenheter och kanske hjälpa till på något sätt.

Detta är för andra men även för min egen del kan jag vara ärlig med. Jag måste vidare nu. Äntligen. Ska försöka . Mer Kärlek, Respekt och välvilja åt ALLA nu , tack ! ❤

Jag har alltid haft en personlighet med bra självförtroende i saker jag gör, men samtidigt väldigt dålig självkänsla och har tom varit självdestruktiv.

Har hört att jag är  ganska klok , av mina fina vänner. Detta ambitiösa , kloka men väldigt osäkra har ofta gjort mig missförstådd. Detta behöver belysas åt andra som är i samma situation.

Av ren välvilja och med ett nytt livshopp och mer energi…😊❤

Detta är för andra men även för min egen del kan jag vara ärlig med. Jag måste vidare nu. Äntligen. Ska försöka .

Mer Kärlek, Respekt och välvilja åt ALLA nu , tack ! ❤

Tur att jag har William han har verkligen gett mig ett nytt livshopp 😊❤❤❤

Kärlek , mindre känsla av ensamhet och hittills redan en lite bättre självkänsla.

Bra och fina relationer med ett stort mått av empati och värme ❤är så viktiga och  betydelsefulla, det vet jag nu ❤

Tack för att du finns William och dessutom här i Töreboda❤

Känns som min personliga revansch dessutom 😊❤💖

Personligen gillar jag också egentligen att vara positiv, det är så jag hanterar min vardag bäst. Så detta skriver jag här och sedan försöker jag leva i nuet, som man gör via meditation. Den strategin fungerar bäst för mig. Jag är inte arg på någon enskild person utan detta känns mer som ett ”samhällsproblem”. Och det är på så vis det endast kan ändras, har läst grupppsykologi i gymnasiet och på socionomprogrammet och eftersom människor är flockdjur så drar jag slutsatsen att en ändring behövs tydligare struktur/ lag och tydligare, mer lättillgänglig  info om patienters rättigheter,  snarare än hos enskilda.

Bra med broschyrer hos vårdcentraler och alla olika patientföreningar. Risken på en liten ort kan ju annars lätt bli en tystnadskultur, mindre bra arbetsmiljö. Jag beundrar alla som vågar stå upp för ett värdigt bemötande med mycket respekt trots att riskera att förlora sitt jobb. Jag har tyvärr sett det hända på vissa arbetsplatser, vill ej ange namn. Men det var under på en avdelning på kärnsjukhuset där jag fick ett sommarvikariat ,   första sommaren efter gymnasiet innan jag började studera i Östersund.

Önskar alla en fin , respektfull dag ❤

/Malin Jönsson

mars 3rd, 2021|
Korta fakta

Namn:
MALIN JÖNSSON

Bor
:
Töreboda

Ålder:

33

Aktuell med:
Kommer att blogga om din vardag med bipolär sjukdom. Om upp och nergångar samt tiden däremellan.

 

Det är vi som är Balansbloggarna
Ansök om medlemskap
Till toppen