Ibland hamnade ett leende på bild under min tonårstid.(Emma 18 år)

För mig började det sakta. Har inte haft det lätt med mobbing under skoltiden så var van mår dåligt. Men under dom senare åren i tonåren var det som att det slog om. Var något annat som hände. Det var dåligt, depressivt. Och även tillfällen när jag var på fest och jag var alldeles hypad för att det ska bli roligt slutade det ofta med att och satt grät till någon för jag mådde så dåligt. Kan förstå att det kan ha sett konstigt ut från utsidan. Orkade inte med något på vardagarna och på helgerna var det fest. Men när det var fest var jag antingen väldigt uppåt som jag nu förstår är hypomanisk eller väldigt depressiv.

Förstår det mer verkade som typisk tonårshormoner som leker. Men så var det ju inte. Men det visst ju inte någon, Inte ens jag. För mig gick det runt i huvudet att jag trodde jag var svagare än alla andra. Kanske är jag galen. Är jag det? Upplever alla det såhär? Då måste jag vara svagare. Svälj det, ryck upp dig. Det går över.

Eftersom ingen riktig förstod, vilket ju är självklart för jag gjorde inte det heller så hade jag mina trix. För att slippa skolan för jag orkade verkligen inte så tog jag bussen in för min mamma var fortfarande hemma men bytte tillbaka innan skolan för den som gick hem för då hade hon farit och jobbat. Fick då äntligen andas ut. Kunde sova för det hade jag ju självklart svårt med. Var uppe hela nätter och störde alla hemma. Isolerade mig i mitt rum med enda fokus på tv serier. Kunna gömma mig bland deras intriger och stänga av mig själv.

Nu förstår jag ju att det såg konstigt ut från utsidan. Men för mig var jag bara arg på världen. Allt fick mig att må dåligt och det var världen som gjorde det. Och jag hade ju absolut ingen aning varför jag kände så. Blev att fråga sig själv om är jag galen? Är det såhär det känns? Kommer det alltid vara så? Kommer jag någonsin vara lycklig?

Tur nog är den tiden över. Men vet att det finns många som fortfarande lever i det tillståndet. Livet fortsätter och utvecklas. Det kan bli sämre men det kan också blir bättre.