Jag är med i ett par stödgrupper på Facebook som handlar om psykisk ohälsa. En intressant diskussion som uppstod var i ett inlägg som handlade om varför man känner sig nere och får ångest när man kommer hem. Detta trots att man kanske har familj hemma som man älskar. Jag mycket är att vi associerar omgivning och miljö med ångest och mående. Har man mått dåligt hemma så sitter det i väggarna. Jag kan ta ett exempel:

När jag har haft mycket ångest vid läggdags en tid så räcker det att jag bara kommer in i sovrummet för att känna ångesten vakna. Det enda som hjälper mig att somna då, är att sova någon annanstans. Då brukar soffan funka bra istället för sängen ett tag. Det kanske är samma sak för många som känner ångest hemma eller på jobbet utan att egentligen ha en anledning eller kunna sätta fingret på varför?

 Det blir förstås inte lika lätt att byta hem eller arbetsplats som det är att byta sovplats, haha, men man kanske kan göra förändringar hemma som ger den skillnaden man behöver? Det kanske inte krävs att man möblerar om eller byter ut hela bohaget? Jag köpte en glad-matta (den med lejonet på) för ett halvår sen och den får mig fortfarande att le när jag ser den. Man kanske behöver glad-tapeter? Eller byta hemma-brus i bakgrunden? Om man brukar ha tvn eller radion på kanske man kan byta till något annat?

Testa köra hårt med rökelse eller doftljus en kväll. Då borde man ha en annan hemmadoft när man kommer hem sen i ett par dagar i alla fall.

Vi är ju både enkla och komplicerade varelser. Jag tror de flesta sitter på jättesmarta och enkla idéer utan att tänka på det. Vi borde göra en lång lista med alla våra smarta mota ångesten-knep!