» » » Teatertips: Soloföreställningen ”Fix You” om hur man kan hitta sätt att hålla ihop och överleva?

Teatertips: Soloföreställningen ”Fix You” om hur man kan hitta sätt att hålla ihop och överleva?

Kategori På Gång | 0

Fix-You-430x285Soloföreställning som heter ”Fix You” som kommer att spelas på Mooms-teatern i Malmö 21 mars – 18 april.

Efter spelperioden i Malmö kommer pjäsen att kunna bokas för spelningar i andra städer.

Kanske är pjäsen av intresse för dig, någon av dina anhöriga, en förening eller vänner som är intresserade av frågor om psykiatri, psykisk ohälsa och hälsa och hur man kan hitta sätt att hålla ihop och överleva?

 

Speltid: 60 min
Biljettpris: 60 kr
Åldersgräns: 15 år
Av: Mikaela Javinger
Med: Therese Kvist
Regi: Per Thörnquist

Från hemsidan:

”Handling:
Vi möter Sara, en ung tjej som inte längre kan se någon anledning att leva. En tjej som levt sitt liv genom att finnas för andra och som pendlar mellan hopp och förtvivlan, nedstämdhet och eufori. Hennes sätt att härda ut är att skada sig själv och i perioder vårdas hon även i slutenvården för sin bipolära sjukdom, inlåsningen är både rumslig och inom henne. Vi får följa hennes kamp för att hålla ihop sin familj, sitt liv och att försöka finna en mening i att fortsätta leva, fortsätta kämpa.”

”När den inre svärtan är så stor att enda sättet att härda ut är att skada sig själv
För den som varit där, som är där, klingar klockor av smärtsam igenkänning. Kanske förlösande, att inte vara ensam, att inte vara ett freak. För den som inte varit där, men som bryr sig om någon som är det, är det obegripligt och oändligt frustrerande. Att vilja hjälpa, men inte kunna. Att inte vilja såra, men ändå inte kunna låta bli. Skuld och skam. Att orka. Att hoppas.” 

För mer information, kontaktuppgifter och bokning:

http://moomsteatern.com/forestallningar/fix-you/

Fler länkar om föreställningen:

En röst från en sluten avdelning >>

Kommentera